Romanii sunt mari consumatori de bere. In prima jumatate din 2012 consumul a ajuns la 830 de milioane de litri, arata datele Asociatiei Berarii Romaniei. Ne place sa o bem la terasa, la gratar sau acasa, iar un sondaj recent arata ca barbatii romani o asociaza cu sportul, mai exact cu partidele de fotbal vazute la televizor. Indiferent care e motivul pentru care alegi sa iesi in oras si sa bei o bere, noi te ajutam cu topul celor mai bune berarii din Bucuresti.

Caru’ cu bere


De peste 100 de ani, Caru’ cu Bere e un simbol al centrului Capitalei. Este una dintre cele mai vechi berarii din Bucuresti care si-a pastrat si farmecul, si parfumul localurilor de odinioara. Arhitectura si decorurile par neschimbate si, se spune, ca si reteta berii de casa este una pastrata de la inceputuri. O poti degusta langa meniuri traditionale romanesti: ciolan romanesc de porc cu varza calita, iahnie de fasole cu carnati bine afumati, dovlecei umpluti sau rasol de vacuta cu legume si hrean. Carnatii si micii nu lipsesc din meniu. Un litru din berea casei costa 20 de lei, iar o halba mica (300ml) doar 6 lei. Preturile celorlalte beri (6 la numar) variaza intre 6.5 şi 40 de lei.

Adresa: Str. Stavropoleos, nr. 5

Site: Caru' cu bere

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Curtea Berarilor

Principiile Curtii Berarilor: “Pofta de viata se tine cu bere la halba si bucate alese.” Si aici chiar ai sa gasesti oameni cu chef de viata si mese mai mereu pline. Partea cea mai buna e ca vei sta departe de zgomotul si forfota strazilor din Centrul Vechi. Bere vei gasi si romaneasca, si cateva soiuri straine, dar daca esti insetat tare cereti bere la metru (in halbe de 300ml, aliniate frumos cat sa faca un metru de bere buna). Platesti intre 40 si 61 de lei.

Cine vrea o tratatie speciala poate cere Lada de Degustare cu 7 sticle de bere diferite si o portie de hamei prajit sau alune. Te costa 57.7 lei. Si ce merge mai bine langa o bere buna? Carnaciori (bavarezi sau de Plescoi), mici sau cotlete de berbecut.

Adresa: Str. Selari, nr.9-11

Site: Curtea berarilor 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beckerbrau

Bere “hand made” si muzica buna. Sunt cele doua atuuri ale berariei Beckerbaru pentru cei care cauta o bere nefiltrata la draft. Despre ei s-a scris si de bine, si de rau, asa ca nu poti decat sa te duci si sa judeci dupa propria experienta cat de bine stiu sa isi vanda marfa. Locuri sunt pe alese. 500 in gradina (daca vremea e buna) si 120 in restaurant.

Berea e proaspata si rece, facuta dupa o reteta proprie, micii fierbinti, iar crenvurstii se jura ca sunt nemtesti. Clubul unde au loc concertele iti ia ochii de la intrare cu o chitara uriasa. De fapt, macheta unei chitari Fender Stratocaster de 15 metri inaltime, iluminata cu tuburi de neon.

Adresa: Str. Turturelelor, nr. 11

Site: Beckerbaru

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La Belle Epoque

Pentru amatorii de bere belgiana La Belle Epoque este cea mai buna alegere. Se lauda cu cele mai bune beri Stella Artois - bere premium belgiana, Hoegaarden - bere alba si nefiltrata, Leffe - bere traditionala de manastire sau Chimay - bere refermentata in sticla timp de trei saptamani. Si mai au un atu. Premiul castigat in 2007 de barmanii lor in arta pregatirii paharului, a turnarii si servirii berii. Meniul e un pic mai sofisticat decat la berariile clasice. Nu micii sunt vedete, ci preparatele bucatariilor europene. Pana la urma, esti la doi pasi de Dorobanti, raiul fitelor.

Adresa: Str. Aviator Radu Beller, nr. 6

Site: La Belle Epoque

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

St. Patrick Irish Pub

Aici trebuie sa mergi daca ai chef de un cocktail cu bere. Snake Vision, Dark & Stormy, Trojan Horse, Irish Russian, Irish Car Bomb sunt cateva dintre ele si te lasam sa descoperi singur ce amestec se ascunde in spatele lor. Preturile variaza intre 13 si 19 lei paharul. Daca esti conservator si vrei sa gusti doar bauturi clasice, la ei vei gasi cele mai bune marci de bere irlandeza. De la Guiness si Kilkenny cu preturi intre 11 si 15.9 lei, dar si berea casei cu 26 de lei pentru 1.5 litri de bere. Iar daca ti se face foame gasesti cateva delicatese irlandeze pe care trebuie sa le incerci: placinte si celebra tocanita din carne de miel si vita, fierte in legume si ierburi, cu un sos bogat de bere Guinness.

Adresa: Str. Smardan, nr. 23.

Site: St. Patrick Irish Pub

Tags: bere, baruri, berarie