Iata care sunt cele mai distinctive ingrediente din bucatariile lumii, care, atunci cand sunt incluse intr-o reteta, sunt folosite intr-o cantitate mare.

Bucataria africana: Chimen
Bucataria americana: merele
Bucataria asiatica: uleiul de susan
Bucataria sud-americana: avocado
Bucataria chineza: uleiul de alune
Bucataria est-europeana/ruseasca: taiteii din ou
Bucataria engleza/scotiana: coacaze
Bucataria frantuzeasca: Tarhon
Bucataria germana: varza murata
Bucataria greaca: branza feta
Bucataria indiana: uleiul de seminte de mustar
Bucataria irlandeza: whiskey
Bucataria italiana: branza romano
Bucataria thailandeza: galangal
Bucataria japoneza: Katsuobushi
Bucataria evreiasca: caise
Bucataria mexicana: avocado
Bucataria din orientul mijlociu: seminte de susan prajite
Bucataria spaniola/portugheza: sofran

Sursa: priceonomics.com