Am facut un experiment si le-am propus celor pe care i-am cunoscut in ultimul an si despre care ati putut citi pe Foodstory.ro sa isi dea frau liber imaginatiei. Sa-si consulte caietul cu retete secrete si sa puna pe farfurie un desert care sa ne faca mandri ca suntem romani. Rezultatele sunt delicioase! 

Tarta cu prune si tuica de la Tartelier

Un desert mai romanesc de atat nu se putea! Cei de la Tartelier o alinta “Ochii lui Dobrin”si spun ca nu e cu nimic mai prejos decat suratele ei din Franta sau Italia, acolo unde au gustat tarte asemanatoare.

Ingredientele principale sunt faina, unt, migdale, oua, fructe, tuica si fistic, dar secretul care face tarta o bunatate dulce si nu o prajitura imbibata in alcool il stiu doar ei.

Citeste-le povestea: Tartelier - paine buna si deserturi artizanale facute din pasiune

Site Tartelier
Adresa: Strada Clucereasa Elena, nr. 8, Bucuresti


Macarons romanesti de la Madame Lucie

Madame Lucie sau doamna Lucia este singurul producator local al celebrelor macarons frantuzesti. De 1 decembrie, ea ne-a facut niste macarons apetisanti in culorile tricolorului. Ne fac sa ne simtim din nou ca in Micul Paris.

Citeste-i povestea: Madame Lucie si povestea delicioasa a romancei care a reinventat celebrele macarons

Site: Madamelucie.ro


Cupcakes in culori romanesti de la Stephany’s

Un desert american a imbracat de Ziua Nationala culorile noastre. Stephany’s au pus tricolorul si inima lor pe un cupcake cu blat delicios de ciocolata si frosting de mousse fin de ciocolata cu lapte.

Citeste-le povestea: Un desert delicios, cochet si poznas la Stephany's

Site Stephany’s
Adresa: str. Putul lui Zamfir, nr.6, Bucuresti


Mousse tricolor de la Choco Fashion

Ciocolatierii de la Choco Fashion sunt priceputi nu numai sa faca praline, ci si deserturi spectaculoase. Ne-au pregatit cel mai colorat mousse pentru 1 Decembrie. In pahar sunt doua straturi de pate de fruit (fructul pasiunii si zmeura), iar ultimul strat este un mousse de ciocolata alba si sirop de blue curacao.

Iar langa mouse au infipt bine si un stegulet din ciocolata alba si colorat in rosu, galben si albastru.

Citeste-le povestea: Choco Fashion - baietii care te fac sa te topesti dupa ciocolata

Site Choco Fashion


Romania in miniatura - un tort delicios de la Sweet Ela

Ai crezut vreodata ca Romania toata poate intra pe un tort? Sweet Ela (alias Cristina Voicu) ne-a aratat ca se poate sa ne puna si muntele, si marea, si campiile si Delta pe cativa centimetri patrati. Tortul de 1 Decembrie a fost o harta a Romaniei in relief sculptata in pasta de zahar dulce. Am primit un tort cu blat de ciocolata, crema de vanilie cu fructe de padure zemoase, iar intre doua straturi de blat am gasit ascuns si un invelis crocant de nuci caramelizate. Totul a fost imbracat intr-o haina de crema de unt, iar deasupra un strat generos de pasta de zahar.

Am uitat pentru o clipa de criza, campanie electorala si cumparaturile de Sarbatori.

Citeste povestea Cristinei Voicu, fata care traieste printre povesti de zahar la Sweet Ela


Cupcakes Madame Lucie

Pentru ca sunt printre cele mai in voga prajituri, iar romanii le adora, Madame Lucie ne-a rasfatat si cu cupcakes. Noi nu ne putem hotari la care culoare sa ne indreptam mai repede privirea. Toate arata delicios :)