In anii 90, Rusia trecea printr-o perioada neagra. La magazine nu gaseai altceva decat paine, lapte si pulpe congelate aduse din America. De atunci insa, orasele Moscova si St. Petersburg s-au dezvoltat foarte mult si au devenit extrem de scumpe si globalizate. Restaurantele cu sushi, pizza si alte mancaruri occidentale au hranit poftele rusilor, dornici sa experimenteze. 

Abia acum bucatarii rusi isi doresc sa spuna lumii ca arta lor culinara e mult mai complexa decat cartofi si vodka. 

Ei au dat nastere la un Festival al mancarii in Moscova, in parcul Gorki, care anul acesta va fi la cea de-a treia editie. Acesta aduna bloggeri culinari, chefi celebri, fermieri din Siberia si oamenii gurmanzi din oras. 

Bucatarii rusi au mare incredere in traditiile lor culinare, care trezesc amintiri localnicilor si ii introduc pe straini intr-o bucatarie complexa si de prima mana. Daca mai punem la calcul ca cele mai multe dintre restaurante sunt decorate in stilul anilor '40 sau '50, o cina in oras poate fi o adevarata experienta istorica.