1. Le Camembert de Normandie
Este o branza clasica printre cele cu un miros pronuntat.


Sursa foto

2. L’Epoisses de Bourgogne
Considerata o adevarata otrava pentru nari, aceasta branza este un rasfat pentru papilele gustative.


Sursa foto

3. Le Maroilles
O branza recunoscuta pentru respiratia urat mirositoare de a doua zi dupa ce este consumata.


Sursa foto

4. Le Livarot
Este o branza din lapte de vaca, cunoscuta pentru culoarea portocalie si... mirosul urat.


Sursa foto

5. La Boulette d'Avesnes
Este o branza facuta din resturi de Maroilles, la care se adauga ierburi aromatice si un invelis de paprika. Cand e gata, devine o adevarata bomba olfactiva.


Sursa foto

6. Le Pont Lévêque
La fel ca si alte branzeturi din Normandia, aceasta branza nu este tocmai prietenoasa cu narile.


Sursa foto

7. Le Vieux-Lille
Este ruda cu Maroilles, dar miroase chiar mai urat decat aceasta.


Sursa foto

8. Le Fium’orbu
Originara din Corsica, este o branza facuta din lapte de capra. Invelisul este cel urat mirositor, cu o aroma pronuntata de praf de copt.


Sursa foto

9. Le Roquefort
Nici celebra branza cu mucegai nu miroase mai bine. Doar ca nu este atat de puternic mirosul ei.

10. Le Vieux-Boulogne
Branza facuta din lapte crud de vaca, aceasta isi datoreaza mirosul neplacut crustei care este spalata in mod regulat cu bere.


Sursa foto