Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

Chef Ion Radu impreuna cu Chef Patrick-Pierre Pettenuzzo au gatit, intr-un intr-un atelier educational o reteta inedita cu ocazia Sarbatorii Gustului. V-o recomandam cu drag!

Metoda de preparare

Tartarul este modul de a servi pestele sau alte carnuri in cel mai proaspat mod posibil. Crud, taiat cubulete fine, asezonat cu mirodeniile preferate alaturi de cele mai sanatoase legume si parfumat obligatoriu cu un strop de zeama de lamaie sau lime.

Pentru decor:
rucola

Pentru servire:
Paine pave

Preparare ingrediente
Taiem in cubulete mici castravetele si ceapa, tocam marunt chivesul, frunzele de coriandru si ghimbirul. Coaja de la lime o taiem jumatate fasii si jumatate o tocam marunt.

Truc: Nu e asa ca nu mai vrei sa versi nici macar o lacrima cand tai ceapa? Congelatorul te scapa de probleme si in acest caz. Pune ceapa in congelator cu 15 minute inainte sa o toci si gata, ai scapat de plans!

Taiem apoi, tot in cubulete mici, si cele doua fileuri de cod, decongelate in prealabil in frigider.

Amestecam fileurile de cod tocate, pe rand, cu chivesul, ceapa, castravetii, coriandrul, ghimbirul, ardeiul iute, coaja de lime, sarea si piperul.

Le stropim cu ulei de susan si cu ajutorul unui lame de cutit, le amestecam, fara sa le taiem. Inainte de servire stoarcem peste amestec zeama de lime.

Truc: Stii de ce zeama de lime se pune la final? Pentru ca din momentul in care o turnam peste orice fel carne, avem la dispozitie doar 10 minute in care sa servim tartarul, altfel se oxideaza.


Recomandam servirea tartarului de cod cu paine pave. Se taie painea pe lung si o prajim fie la prajiturul de paine, fie intr-o tigaie cu putin ulei. Ornam tartarul cu frunzele de rucola.

Pofta buna!

Sursa: Sarbatoarea Gustului

Tags: cod, tartar