Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

O reteta foarte simpla a bucatarului Paul Bertolli, care are la baza 3 ingrediente simple - ceapa calita, conopida fiarta si sare sau piper.

 

Metoda de preparare

1. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si caleste ceapa la foc mic timp de 15 minute, fara sa o lasi sa prinda culoare

2. Adauga buchetelele de conopida, adauga sare dupa gust si 100g de apa. Da focul la mare, acopera totul cu un capac si lasa timp de 15-18 minute, pana se face conopida. Adauga restul cantitatii de apa, da focul la mic si lasa sa mai fiarba inca 20 de minute, fara capac.

3. Pune totul in blender si amesteca pana cand prinde o consistenta cremoasa. Lasa apoi supa sa stea timp de 20 de minute, timp in care se va ingrosa usor.

4. Subtiaza supa cu inca 100g de apa si incalzeste-o. Serveste-o calda, stropita cu putin ulei de masline si piper.