Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se amesteca intr-un bol cu un tel 300ml de bere neagra pt a se scoate gazele, se adauga 1-2 grame de ghimbir taiat foarte marunt, 4-5 boabe de mustar francez pisate plus gelatina, care in prealabil a fost tinuta 6-7 min intr-un bol cu apa rece. Se pune la foc pana se topeste complect gelatina se omogenizeaza si se trage de pe foc se lasa la temperat se pune in forma si se da la frigider.

Carnea se tine intr-o marinata de ulei de masline, sare piper, busuioc si cimbrisor tocat marunt (cca 30min)asta dupa ce se curata frumos osul de pe fiecare bucata pana la cotlet(strict pt aspect).
Se incinge o tigaie cu o ligura de ulei de masline si se aseaza cotletele.

Se tin cca 1,5-2 min pe fiecare parte sau daca aveti un termometru la 63 de grade puteti sa o luati de pe foc este ok pt ca dupa ce este luata de pe foc temperatura va mai creste cu pana la 5 grade iar daca o acoperiti cu o folie v-a fii numai buna de servit in 6-7 min.

Pe o foaie de copt se aseaza nuca pisata, cepsoara taiata marunt si un varf de cimbrisor tocat se dau laturile subtiri ale cotletului prin acest amestec  si se aseaza in farfurie.
Se scoate jeleul de bere din frigider si se monteaza langa carne.
Se rade ciocolata neagra 70% cacao peste jeleu.
Pentru decor se pot folosi morcovi taiati juliene subtiri si confiati in ulei de masline si rosii chery decojite.