Timp preparare:
1h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pieptul de rata se pune la marinat cu jumatate din sucul de la rodie, jumatate din bere, sare, piper si ulei masline. Se lasa sa stea minim 30 min.

Se da in clocot laptele cu steaua de anason si tarhon. Se poseaza para curatata intreaga (taiem putin baza ca sa stea drept in tava ulterior). Se scoate dupa 5 minute, se tapeteaza cu servetel si se asezoneaza.

In acelasi lapte se fierbe cartoful dulce cuburi.
Ceapa se taie fin si se trage in unt.

Sucul ramas de la rodie se pune intr-o tigaita de sos la foc mic, se adauga 1/2 din ceapa gatita, si o lingura din marinada pentru rata. Se lasa sa scada la jumatate, asezonam.

Rezultatul se trece prin sita fina si se pune iar pe foc. Cand da in clocot, se adauga o lingura de unt, se omogenizeaza, se arunca cateva merisoare in el si se pune deoparte.

Rata se tapeteaza cu servetel, se cresteaza pe partea cu pielea si se pune in tigaie rece,uscata pe foc, pana se rumeneste pe ambele parti. In aceeasi tigaie se pune si para in picioare si se baga ambele la cuptor pentru 6 minute la 180 C, avand grija ca atat rata cat si para sa fie scaldate in avans in grasimea de la pieptul de rata pe toata suprafata.

Cand cartofii se patrund usor cu furculita, se scurg de lapte, se fac piure cu unt si restul de ceapa trasa la tigaie si se asezoneaza.
Pentru servire, se pune ca baza piureul de cartofi dulci, se aseaza in picioare para, si in jurul ei fasii taiate din pieptul de rata. Para se decoreaza cu cateva frunze de baby spanac tinute 2 minute intr-o sita deasupra laptelui fierbinte, cu capac peste; si apoi asezonate. Sosul se ofera in sosiera.