Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Ingrediente pentru 6 cosulete:

  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 10 g unt
  • 2 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru mouse:

  • 320 g ciocolata alba
  • 2 albusuri
  • 60 g zahar
  • 45 g unt
  • 1,2 dl frisca proaspata
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:
Topim untul la bain marin. Amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat si albusurile si turnam peste unt cate putin, amestecand. Lasam in frigider 20 min, dupa care, pe o tava de cuptor formam discuri de marimea pe care ne-o dorim. Coacem imediat in cuptorul incalzit la 220 de grade C timp de 7-8 min.

Cand marginile incep sa se coloreze, le scoatem din cuptor si cu grija le asezam pe o ceasca sau un bol intors, modelandu-le rapid inainte de a se raci. Lasati sa se raceasca si intre timp pregatiti mousse-ul. Taiati untul si lasati-l sa se inmoaie la temperatura camerei. Topiti ciocolata la bain marin sau la microunde (in acest caz trebuie sa fiti foarte atenti ).

Frisca si zaharul il puneti pe foc si il incalziti pana in punctul de fierbere si adaugati imediat ciocolata si untul. Luati de pe foc si puneti recipientul intr-un bol cu apa si gheata pentru a bloca coacerea. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si amestecati-le in mod delicat la amestecul rece pregatit anterior. Puteti sa serviti alaturi de un sos de ciocolata.