Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Unge slow cooker-ul cu ulei.

Pune vinetele si dovleceii amestecati cu sare intr-o sita sa se scurga timp de 45 minute. Clateste si usuca legumele, apoi adauga-le in slow cooker.

Incinge 2 linguri unt intr-o tigaie, pe foc mediu. Caleste ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 8 minute, pana cand legumele se inmoaie. Pune legumele in slow cooker.

Adauga in tigaia incinsa restul de unt si, dupa ce se topeste, adauga faina si pasta de tomate. Amesteca bine timp de 1 minut, apoi adauga rosiile din conserva taiate cubulete, sucul lor, cimbrul si piperul. Zdrobeste rosiile cu o lingura de lemn si gateste-le impreuna cu restul condimentelor timp de 6 minute.

Adauga-le in slow cooker peste restul legumelor, amesteca, acopera si gateste-le 4-5 ore, pana cand legumele se inmoaie.

Serveste ratatouille fierbite dupa ce amesteci in el parmezanul ras si busuiocul tocat. 

Sursa reteta si foto: Epicurious