Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste mai intai rosiile coapte.

Incinge cuptorul la 190C.

Taie rosiile in jumatati si amesteca-le cu uleiul de masline, sare si piper. Pune-le la copt, timp de 25-30 minute, pana cand se inmoaie. Lasa-le sa se raceasca putin.

Intre timp, coboara  temperatura la 180C.

Taie painea si pe orizonatala, si pe verticala, avand grija sa nu crestezi si coaja de la baza. Aseaza-o intr-o tava, pe hartie de copt.

Pastreaza un sfert din mozzarella, iar restul aseaza-o in cresaturile formate in paine impreuna cu rosiile coapte (din care pasteazi un pumn pentru mai tarziu).

Presara restul de mozzarella si coace painea timp de 8-10 minute.

Intinde ricotta pe suprafata ei si aseaza deasupra ei rosiile pastrate.

Serveste fierbinte.

Sursa reteta si foto: www.thelittleepicurean.com