Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Aceasta reteta am invatat-o de la mama, in primul sau al doilea an de facultate, intr-o seara de iarna in care nu aveam starea necesara pentru a iesi in zapada dupa mancare gatita sau ingrediente, iar tot ce aveam in casa erau niste cartofi, morcovi si sosuri facute de mama, in casa. Din fericire, am descoperit ca mai aveam si niste ceapa si m-am pus pe gatit, sperantele nefiindu-mi tocmai mari.

Cu toate acestea, m-am abtinut cu greu sa nu mananc toate cele 4 portii pe care le-am gatit, fiindca pe cat este de simpla reteta, pe atat de gustoasa a iesit!
Metoda de preparare
Curata cartofii si morcovii si spala-i bine. Apoi taie-i in bucati, respectiv rondele mici. Taie ceapa in solzisori. Taie usturoiul in feliute subtiri (daca ai decis sa folosesti si usturoi). Intr-o oala mare (de preferat de teflon), incalzeste uleiul, pune ceapa si adauga putina sare, ca sa nu se arda si caleste-o pana isi schimba culoarea. Caleste putin si usturoiul. Adauga apoi o lingura de bulion de ardei si amesteca bine, iar apoi adauga sos de rosii, dupa gust. Adauga morcovii si caleste-i putin, dupa care adauga apa cat sa ii acopere. Lasa morcovii sa fiarba cateva minute, dupa care adauga si cartofii. Condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute (dupa preferinta) si foi de dafin. Cand apa a scazut suficient, iar cartofii si morcovii trec testul furculitei (se infige usor in acestia), inseamna ca preparatul este gata.

Pofta buna!

Raluca