Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Tin minte reteta asta de cand mi-o pregatea strabunica mea in copilarie, in bucataria noastra de la tara, vesnic primitoare, calda si cu mirosuri care mai de care mai ademenitoare. Este o reteta de gogosi super pufoase, iar secretul este ca acestea sa fie prajite in untura pentru prajit. In cazul in care nu ai asa ceva in casa, este in regula sa le prajesti si in ulei, ca pe orice alt tip de gogoasa.
Metoda de preparare
Pune la fiert un pahar de vin alb, cu o lingura de unt. Atunci cand da in clocot, ia recipientul de pe foc si adauga toata faina, amestecand incontinuu, pana cand vezi ca aluatul se desprinde de pe cratita. Freaca aluatul pana se racoreste si apoi adauga galbenusurile si zaharul, pe rand. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le usurel in aluat.

Ia cu o lingura din compozitie, cat o gogoasa, pune in untura pentru prajit sau in mult ulei fierbinte. La final, presara peste ele zahar pudra si bucura-te din nou de copilarie!

Pofta buna!
Raluca