Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
De cand am descoperit bulionul de ardei, ma asigur ca am intotdeauna cateva borcane in casa, la indemana, fiindca este secretul meu pentru orice mancare gatita delicioasa, iar astazi il impart cu tine. Din fericire, mama face in fiecare toamna atat de multe borcane incat avem amandoua stocul facut pentru toata iarna. Iata mai jos reteta pe care am invatat-o de la ea. Spor la treaba! 
Metoda de preparare
Spala ardeii bine. Curata-i de cotoare si seminte si toaca-i foarte marunt la robotul de bucatarie. Ei sunt destul de aposi, astfel incat or sa lase zeama, nefiind nevoie sa ii fierbi in apa. Pune-i intr-o oala foarte incapatoare, la foc mare la inceput, pana incep sa fiarba. Apoi, scade focul la mediu si amesteca incontinuu cu o spatula sau cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca. Adauga sarea. Lasa-i sa scada suficient, pana cand compozitia ajunge ca o pasta. 

Intre timp, sterilizeaza borcanele in cuptor (150 grade, 10 minute), fara capac. Spala capacele bine.

Pune pasta fierbinte in borcanele asezate pe un gratar metalic, ca sa nu crape. Pune capacele si baga toate borcanele cu bulion in paturi si lasa-le pana a doua zi, pentru a le etansa si a evita folosirea conservantilor.

Foloseste cu incredere in orice mancare gatita, pentru un gust deosebit.

Raluca