Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Este un preparat delicios potrivit oricarei varste, care imbina gustul orezului cu lapte cu cel al merelor cu scortisoara, este sanatos si se gateste foarte usor.

Metoda de preparare

Orezul se spala bine si se pune la fiert cu apa, cand incepe sa se umfle se adauga laptele si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Untul se scoate din frigider si se lasa sa se inmoaie la temperatura camerei, se bate spuma cu zaharul, zaharul vanilinat si galbenusurile. Se adauga orezul fiert, stafidele si merele curatate de coaja si taiate felii. Separat se bat albusurile cu un varf de cutit de sare si se amesteca incet cu restul compozitiei, amestecand de jos in sus cu o lingura. Preparatul se toarna intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor la foc mediu pentru circa 50 de minute.

Celor carora le place ca budinca sa fie foarte aromata pot adauga in compozitie si scortisoara care se imbina foarte bine atat cu orezul, cat si cu merele sau la servire pot pune deasupra budincii o lingurita de dulceata.

Rezultatul este delicios, fiind de preferat sa se consume dupa ce se raceste un pic, in niciun caz fierbinte. Aromele se simt mult mai intens cand preparatul este lasat sa se raceasca timp de doua-trei ore.

Sursa: Agerpres