Consumul de spirulina a inceput sa creasca din ce in ce mai mult in ultimii ani, deoarece oamenii si-au dat seama de numeroasele beneficii pe care consumul acesteia le are asupra organismului.

Ajuta la pierderea in greutate

Consumul de spirulina sustine organismul sa arda grasimile mai mult decat ar putea face asta in mod normal. Este un aliment bogat in calorii, nutrienti si asigura necesarul zilnic. Daca introduceti spirulina in dieta zilnica, ar fi necesar consumul unei mici cantitati de spirulina pulbere pentru a va lua intregul complex de vitamine si proteine. 7 grame de spirulina contin:

-       20 de calorii

-       4,02 g proteine

-       1,67 g carbohidrati

-       0,4 g grasimi

-       8 mg calciu

-       2 mg fier

-       14 mg magneziu

-       8 mg fosfor

-       95 mg potasiu

-       73 mg sodiu

-       0,7 mg vitamina C

Consumul de spirulina asigura necesarul pe care majoritatea oamenilor il iau din consumul unei cantitati mari de alimente. In plus, este un puternic antioxidant ceea ce sustine pierderea in greutate.

Scade colesterolul

Consumul regulat de spirulina ajuta la scaderea colesterolului rau, care duce la aparitia bolilor de inima. Spirulina actioneaza asupra lipidelor din sange, mai exact grasimile. 1g de spirulina pe zi ajuta la scaderea colesterolului rau LDL, in timp ce ajuta la cresterea colestrolului bun HDL. Acest regim ar trebui urmat cel putin 3 luni pentru a avea efecte.

Reduce simptomele de alergie

Oamenii pot avea alergii la numeroase lucruri, cum ar fi praful, polenul sau la animalele de companie. Din aceasta cauza, interiorul nasului este inflamat si se produce rinita alergica. Consumul de spirulina, fie pudra, fie capsule, amelioreaza inflamatiile nazale si reduce histamina din organism. De asemenea, elimina urmatoarele simptome:

-       Curgerea nasului

-       Stranuturile

-       Congestia nazala

-       Mancarimile

Ajuta la gestionarea diabetului

Suplimentarea cu spirulina poate reduce semnificativ nivelul de glucoza din sange in cazul persoanelor cu diabet. Nivelul ridicat al glicemiei este o problema grava a oamenilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2, ceea ce sugereaza ca este nevoie de un tratament cu spirulina. Conform unor studii, consumul unui supliment precum este spirulina, poate reduce glicemia, nivelurile ridicate de insulina si imbunatateste enzimele hepatice. De asemenea, efectul antioxidant al acesteia joaca un rol important in procesul de gestionare a diabetului.

Previne aparitia afectiunilor cardiace

Daorita faptulu ca spirulina poate contribui la reducerea colestrolului rau, la eliminarea inflamatiilor din organinsm si are si proprietati antioxidante, acest lucru o face benefica pentru prevenirea bolilor de inima. Hipertensiunea arteriala poate fi controlata prin consumul regulat de spirulina, dar nu trebuie folosita in exces. Este necesar consumul a numai 4,5 grame de spirulina pe zi pentru a mentine la un nivel normal tensiunea arteriala. Acest lucru este posibil deoarece creste nivelul de oxid nitric, care ajuta la relaxarea si dilatarea vaselor de sange.

 

Consumul de spirulina, indiferent de scopul acestuia, este sanatos pentru organism. De la reducerea tensiunii arteriale, a glicemiei si pana la necesarul zilnic de nutrienti, spirulina joaca un rol important in buna functionarea a organismului. Chiar daca este nevoie de mai multe cercetari pentru a garanta toate beneficiile sale, ati putea incerca sa consumati zilnic mici cantitati pentru a va convinge de acestea. Daca doriti sa consumati pentru tratarea anumitor afectiuni, ar fi indicat sa solicitati ajutorul unui medic. In functie de problemele pe care le aveti, acesta este cel mai in masura sa va recomande un tip de spirulina si cum sa il consumati.