Cu totii obisnuim sa “ciuguim” si in afara meselor fixe, iar daca avem motive sa tinem regim strict, gustarile pot fi o problema pentru ca pot adauga calorii in plus in meniul zilnic. Atunci cand te-ai saturat de morcovi si mere rontaite la gustarea de dupa-amiaza, ia-ti la pachet un pumn de migdale crude.

Ultimul studiu publicat in European Journal of Clinical Nutrition, arata ca persoanele care au adaugat 43 de grame de migdale in dieta zilnica au declarat ca le-a fost mai putin foame peste zi.

Ce-i drept, primul gand te duce la numarul mare de calorii pe care il au aceste fructe uleioase. Dar cele 250 de calorii in plus, au fost eliminate in cazul subiectilor studiului prin faptul ca au mancat mai putin la urmatoarea masa pentru ca nu le mai era atat de foame.

Participantii la studiu au consumat migdale fie la micul dejun sau la pranz, fie ca gustare intre mese. Explicatia sta in faptul ca migdalele sunt bogate in proteine, grasimi bune si fibre.

Rezultatul studiului adauga inca o bila alba migdalelor deja laudate pentru proprietatile lor benefice atunci cand sunt consumate cu moderatie. Aceeasi cantitate de 43 de grame de migdale are efecte pozitive asupra inimii pentru ca migdalele sunt bogate in magneziu. Tot magneziul este responsabil si pentru reglarea glicemiei ceea ce te va face sa nu mai poftesti la alte gustari ca sa iti tii foamea in frau.