Sparanghelul este recunoscut pentru lupta continua pe care o duce contra imbatranirii, insa pe langa aceasta calitate, el mai detine o multime de proprietati.

1. Este plin de nutrienti

Daca ai nevoie de o sursa sigura de fibre, vitamina A, C, E , K si minerale, atunci trebuie neaparat sa achizitionezi sparanghel. Acesta detine o substanta extrem de buna care accentueaza puterea insulinei de a transporta glucoza catre celulele din organism, asa ca trebuie neaparat sa-l introduci in mesele tale.

2. Contine antioxidanti

Sparanghelul detine un loc fruntas in topul fructelor si legumelor care contin substantele benefice care lupta impotriva cancerului. Incearca sa-l servesti intr-o forma cat mai apropiata de cea proaspata si vei ingera o multime de nutrienti.

3. Lupta impotriva declinului cognitiv al creierului

Asemenea salatelor si verdeturilor, sparanghelul stimuleaza capacitatea cerebrala de lucru si, impreuna cu vitamina B12, ii ajuta mai ales pe elevi si studenti sa obtina rezultate maxime.

► De sezon: cum sa cumperi, sa depozitezi si sa gatesti sparanghelul

4. Are efect diuretic

Sparanghelul contine un aminoacid care favorizeaza eliminarea lichidelor din corp. Daca retii apa in organism, consulta medicul si cere-i parerea in legatura cu includerea alimentului in dieta zilnica.

5. Nu cauzeaza mirosuri neplacute

Contrar miturilor, leguma nu cauzeaza un miros neplacut al urinei. Cu cat este mai proaspat insa, cu atat el va contine un compus care i-ar putea oferi o odoare specifica, greu de sesizat.

Pentru a pastra cat mai mult calitatea nutrientilor, serveste sparanghelul fript, sau copt. Nu-i adauga sare, unt sau sosuri si profita din plin de gustul lui bogat natural.