Dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: “Alergizarea respectiva se poate exprima si sub forma reactie cutanata , uriaticarie, se poate exprima si prin dureri abdominale si prin scaun cu sange.”

Abia dupa varsta de 3 ani, organismul copilului este pregatit sa accepte un aliment premium in siguranta. Nu le dati insa lapte copiilor daca se plang de dureri abdominale, asa cum e credinta populara.

Dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: “El nu mai se comporta pe post de pansament gastric asa cum se crede in populatie. Durerile abdominale ale copiilor pot sa fie declansate inclusiv de administrarea unor cantitati de lapte.”

De asemenea, laptele este interzis daca cel mic a ingerat accidental medicamente  sau orice alta substanta nealimentara cu potential toxic. Poate favoriza absorbtia de pana la cinci ori mai rapida a particulelor nocive.

Dr. Coriolan Ulmeanu, medic primar pediatru: “Este total interzis adminstrarea in intoxicatii, favorizeaza absorbtia medicamentelor si am pierdut trenul - nici spalaturile abdominale nu mai sunt eficiente.”

Daca cel mic a ingerat o substata nealimentara, dilutia toxicului se face doar cu apa. Iar parintele trebuie sa sune la 112 si sa ceara sprijin medical.

Sursa: CSID