Potrivit unui studiu citat de Mediafax, vitaminele A, D si E, alaturi de acizii grasi esentiali, se regasesc in mod obisnuit in alimente cu continut mare de grasimi, astfel ca includerea acestora in alimentatie nu trebuie evitata, ci dimpotriva.

Acesti compusi pot ajuta la prevenirea si controlul unor maladii precum cele cardiovasculare, diferite tipuri de cancer, deficiente ale sistemului imunitar, artrita, probleme ale pielii, sindromul premenstrual şi simptome ale menopauzei.

Iata ce alimente bogate in grasimi iti recomanda nutritionistii sa consumi zi de zi:

Lapte: poti sa-l consumi, insa in varianta integrala. Cantitatea recomandata este de o cana sau 250ml.

Oua: sunt excelente pentru sanatate si foarte hranitoare, insa nu consuma mai mult de 2 pe zi. 

Ulei de masline: plin de grasimi bune, este potrivit pentru folosit in salate sau in alte combinatii alimentare, in stare cruda. Evita sa-l folosesti insa la prajit - la temperaturi inalte dezvolta agenti cancerigeni.

Ciocolata: cea neagra, cu minimum 70% cacao, este foarte bună pentru inimă. Ciocolata alba si cea cu lapte sunt pline de grasime si zahar, cu foarte putina cacao, asa ca mai bine le eviti. 

Iaurt: ca si in cazul laptelui, trebuie consumat in varianta integrala. Iaurturile degresate au uneori adaos de zahar pentru a suplini gustul dat de grasimile indepartate.

Unt: desi a fost blamat in ultimii ani, nutritionistii sustin ca are grasimi sanatoase si ca trebuie consumat, insa in cantitati moderate.