"Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai buna pentru sanatate. In cele mai multe cazuri, se obtin alimente mai gustoase si acest lucru poate reduce si riscul de boli cardiovasculare", a declarat dr Ole Mouritsen, co-autor al studiului, citat de www.femmeactuelle.fr.

Pentru a demonstra beneficiile acestor "super-alimente", oamenii de stiinta danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse in aluatul de paine oferita unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat ca aportul de fibre era mai important si ca participantii consumau astfel cu 16,4% mai putina energie intr-o perioada de 24 de ore.

Pe langa faptul ca algele au putine calorii si sunt bogate in iod, antioxidanti, fibre, acizi grasi polinesaturati si Omega 3, studiul arata ca au un continut de saruri de potasiu, care nu creste tensiunea arteriala.

In ceea ce priveste gustul, ele contin umami, faimosul al cincilea gust, care se gaseste mai ales in sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul ca da satietate si ajuta la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite sa se evite adaugarea de zahar, sare, sau grasimi la produsele alimentare.