Potrivit cercetatorilor, o dieta sanatoasa trebuie sa contina mari cantitati de legume, precum broccoli care are o insemnata cantitate de vitamine. Dar si fructe uscate, peste, un consum moderat de alcool si carne rosie.

1. Broccoli
Broccoli este un superaliment usor de gasit in orice supermarket, care contine multi nutrienti ce contribuie la cresterea longevitatii. Este unul dintre alimentele cu cei mai multi nutrienti si cu un aport de numai 30 de calorii la o farfurie.

2. Mar
Un marul contine doar in jur de 50 de calorii, dar este o mare sursa de antioxidanti, fibra, vitamina C si potasiu.

3. Coacaze
Coacazele sunt cunoscute ca superalimente pentru ca sunt bune pentru a tine sub control colesterolul. Adevarul este insa ca toate fructele de padure, de la capsuni si pana la zmeura, contin o mare cantitate de antioxidanti.

4. Somon
Somonul are un mare aport de Omega-3 care ajuta la diminuarea riscului de atac cardiac avand in vedere ca reduce inflamatia vaselor sangvine.

5. Spanac
Spanacul este o mare sursa de fier. Un grup de cercetatori din Suedia a descoperit recent ca spanacul sporeste si eficienta mitocondriala care produce energie pentru celulele noastre.

6. Migdale
Fructele uscate in general sunt cunoscute pentru ca au calorii multe, insa numeroase studii recomanda consumul lor de mai multe ori pe saptamana pentru a preveni bolile de inima.

7. Quinoa
Quinoa contine o doza mare de proteine care ajuta la formarea muschilor. Poate fi consumata singura, cu orez sau cu orz, fara teama de ingrasare, deoarece are putine calorii si poate fi inclusa in orice dieta.

Sursa: Agerpres