Sunt mai puternice decat bauturile energizante

Uita de bauturile energizante, mananca o banana" este noul sfat dat de specialisti. In studiul realizat pe atleti si publicat in luna mai a acestui an, a iesit la iveala ca cei care au mancat o banana au avut un nivel mai ridicat de dopamina decat cei care au optat pentru o bautura energizanta. Mai mult, nivelul dopaminei a continuat sa creasca si la o ora dupa. Nu doar ca bananele au inlocuit cu brio bauturile energizante, dar i-a si ajutat pe acestia sa se simta mai bine. 

Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai intunecata, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii. 

Sunt excelente pentru mahmureala

Iar asta pentru ca au un continut bogat in potasiu. Mananca una inainte sa te culci sau dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit si vei scapa de simptomele mahmurelei.

Nutritionistii recomanda sa manancam cate o banana in fiecare zi. Noi iti recomandam 3 retete delicioase pe care trebuie sa le incerci.

Banane prajite

Bananele prajite sunt foarte intalnite in gastronomia multor tari. In unele locuri sunt considerate desert, in altele aperitive sau garnituri. Diferenta este data de metoda de preparare. Reteta aici.


Shake de banane cu kiwi

O idee perfecta pentru dimineata. Nu numai ca te ajuta sa te trezesti dar, daca nu esti genul pentru care micul dejun este cea mai consistenta masa a zilei, milkshake-ul asta iti va fi suficient. Reteta aici.


Sufleuri cu ciocolata si banane

Un sufleu dulce poate fi incheierea perfecta a unei cine. Acesta iti va satisface pofta de ciocolata, in timp ce bananele cremoase se vor topi in gura. Reteta aici.