1. Avocado este un fruct, nu o leguma. De aceea, merge de minune consumat alaturi de rodii, pere, mango sau piersici.

2. Fructele de avocado se maturizeaza in copac, dar incep sa se coaca abia dupa ce au fost culese. Ce e si mai interesant este ca un fruct de avocado poate sa stea in copac pana la 18 luni. Practic, copacul il pastreaza in stare excelenta pana te hotarasti sa-l consumi.

3. Toate fructele de avocado sunt culese manual. Forta de munca si apa sunt de altfel cele mai mari costuri ale producatorilor de avocado.

Citeste pe Foodstory: Cum se mananca avocado? 5 moduri sanatoase si rapide

4. Este una din cele mai bune surse de grasimi sanatoase. Contine acid oleic, care ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente, ceea ce inseamna ca orice mancare consumata cu acest fruct devine mai sanatoasa.

5. Nu numai culoarea este un indicator al coacerii, ci si fermitatea fructului. Cu cat este mai copt, cu atat va fi moale ori, mai degraba, pufos.

6. In functie de cat de devreme a fost cules, avocado se va coace in maxim 8 zile. Daca vrei sa ii grabesti procesul de coacere poti sa il pui intr-o punga de hartie, pe care sa nu o inchizi complet, alaturi de un mar. Etilena pe care marul o elibereaza va grabi coacerea.

7. Este printre singurele alimente de care poti fi 100% sigur ca nu au fost modificate genetic sau ca nu au fost atinse de chimicale.

8. Nutritionistii l-au numit "fructul perfect": poate fi mancat la orice ora din zi, este plin de vitamine si fibre, iar pe termen lung contribuie la mentinerea sanatatii, a frumusetii si a siluetei.

Citeste pe Foodstory: 5 retete cu avocado pentru un mic dejun rapid si satios

9. Hass este cel mai popular soi de avocado, descoperit in California in anul 1930, in curtea unui postas pe nume Rudolph Hass. Acesta a avut o idee buna si si-a patentat copacul :)

10. In California, exista un singur sezon pentru avocado, care se intinde din aprilie pana in septembrie. Copacul de avocado infloreste o singura data, prin februarie. In schimb, in Mexic, sunt 5 regiuni diferite care cultiva avocado, cu 5 climate diferite.  

Daca nu l-ai incercat inca, iti recomandam cele mai bune retete cu avocado! Spor la gatit.