Iata 3 propuneri de salate fara carne pe care le poti prepara rapid:

Salata greceasca

O salata racoritoare si satioasa, ideala pentru aceasta perioada, este salata greceasca.

Ingrediente: 4 rosii mari; un castravete; o ceapa rosie; 75 g de masline verzi, o lingurita de oregano; 85 g de branza feta; o lingura ulei de masline.

Mod de preparare:
Ca sa pregatesti salata greceasca trebuie sa speli rosiile si sa le tai sub forma de cubulete. Apoi curata castravetele si taie-l felii. Ceapa rosie trebuie sa o tai julien, iar branza feta, cubulete. Intr-un bol, adauga ingredientele taiate, maslinele si uleiul de masline. Condimenteaza cu sare si piper.

Salata de telina si morcovi

O reteta rapida si cu aport caloric scazut este salata de telina si morcovi.

Ingrediente:
2 radacini de telina; 3 morcovi; o legatura de marar; 50 g de maioneza light; 50 ml suc de lamie; sare; piper.

Mod de preparare:
Pentru a pregati aceasta salata trebuie sa speli si sa cureti morcovii, dar si radacinile de telina, dupa care sa le treci prin razatoare. Toaca marunt patrunjelul. Pune toate ingredientele intr-un bol, adauga sucul de lamaie si maioneza. Condimenteaza cu sare si piper.

Salata de salata verde si rosii
O varianta simpla, usor de gatit si la dispozitia oricui este salata de salata verde.

Ingrediente: 
o salata verde; 2 rosii; o ceapa rosie; un ardei gras rosu; 75 g de masline negre; 50 g de branza feta; 3 ridichi.

Mod de preparare: Pentru a prepara aceasta salata trebuie sa speli si sa cureti toate legumele, dupa care sa tai ardeiul gras, rosiile si ridichiile sub forma de cubulete, ceapa rosie, julien, iar salata verde, fideluta. Pune-le intr-un bol, adauga branza feta, maslinele negre si condimenteaza-le dupa gust. Daca vrei, poti sa adaugi si castraveti.