Poate că nu vom mai admira răsăritul pe litoral, dar apusul ne poate prinde în oaze de liniște, grădini sau acoperișuri în care uităm de aglomerația orașului și ne simțim aproape ca în concediu! Iată sugestiile noastre pentru toamna aceasta.

1. Suento – Cu o grădină generoasă umbrită de meri deși, dar și câteva umbrele care te pot feri și de stropi de ploaie, la nevoie, Suento este un loc ideal atât pentru prânz în zilele în care nu vrei să iei masa pe tastatură, dar și pentru serile cu prietenii. Bistro-ul boem este situat pe strada Toamnei, o zonă liniștită, cu case vechi, centrală, dar departe de trafic. Are și un interior intim în care te poți refugia, în caz că vremea e mai capricioasă decât ți-ai dori. Meniul modern și cosmopolit, cu accente gourmet, având opțiuni și pentru vegani și vegetarieni, băuturi artizanale și vinuri românești atent selecționate, fac din Suento o destinație iubită de cei care se feresc de locurile fără personalitate și caută o atmosferă plăcută, ce te îndeamnă la creativitate. 

2. Dialogue MNAC – Bucureștiul e și mai frumos când îl privești de la înălțime. Cum sună un apus văzut de pe Casa Poporului? Din această vară, fondatorii 5 to go au deschis chiar aici, deasupra Muzeului Național de Artă Contemporană, un rooftop pentru toți aceia dintre noi care își doresc o altfel de experiență în inima capitalei – seri de muzică LIVE, atmosferă vibrantă, o gamă diversă de băuturi, dar și un meniu savuros de sandwich-uri, supe, salate și deserturi, la care se adaugă o priveliște de nedescris. Prețuri accesibile, zâmbete și energie frumoasă, așa cum se și cuvine pentru un rooftop la înălțime. 

3. NOUA – Este un restaurant fine-dining în care redescoperi gustul mâncării din copilărie și trăiești o seară altfel. Casa din strada Popa Nan are o atmosferă mistică, creată atât de designul interior care păstrează elemente originale ale casei, sobele din teracotă, cărămidă la vedere și o lumină ambientală discretă, dar și de tablourile cu Vlad Țepeș, Katharina, iubita lui legendară, și blazonul Ordinului Dragonului. În plus, restaurantul are o grădină de vară în care cresc plante aromatice și varză, iar o masă zidită în 1906 cu nisip de pe litoralul Mării Negre este ascunsă ca un secret într-un foişor îmbrăcat în iederă. Despre meniu vă putem spune că trebuie descoperit: el se schimbă lunar, în funcție de ingredientele de sezon, procurate de la producători locali din întreaga țară, ingrediente puse în valoare cu creativitate de bucătar. Accesul se face exclusiv prin rezervare. 

4. J’ai Bistrot – O grădină cât o poveste de-o vară, spațioasă și foarte cool, numai bună pentru întâlniri cu prietenii, pentru evenimente, dans și relaxare. Cei de aici au dezvoltat și conceptul de Silent Concerts, care e foarte apreciat și frecventat de iubitorii de muzică bună. Nu-ți rămâne decât să dai ”Join”, să te bucuri de un gin tonic și să guști din humusul lor, salate sau sandwhich-uri, după preferință, și să nu sari peste desert – gogoșile americane cu dulceață de vișine de casă și smântână sunt ce trebuie. În rest, bucură-te de atmosfera boemă de sub vie și de pietrișul din curte, așa cum era pe vremuri, pe ulițele de la bunici. 

5. Upstairs Rooftop – Foarte aproape de Calea Victoriei, pe Sevastopol 24, Upstairs Rooftop îți oferă o altfel de lumină asupra Bucureștiului. Cum se vede capitala de la etajul 7? Ce gust are un pahar cu Prosecco la apus, cum se aude saxofonul aici și, mai ales, ce savoare au linguini cu fructe de mare, salata cu avocado și portocale, file de somon caramelizat, parfait-ul de ficat sau un dulce pregătit ca la carte? Chefii de la Upstairs Rooftop știu cum să delecteze toate gusturile și au grijă ca experiența gastronomică să fie pe măsura priveliștii fascinante pe care-o oferă localul. 

6. Modelier – Destul de ascuns de ochii curioșilor, pe strada Duzilor, Modelier aduce cu grădinile de altădată, simple, dar cu un aer aparte. Deși nu atât de spațioasă ca altele, curtea de la Modelier are destul loc totuși de bănci, mese și butoaie care te îmbie la vorbă multă și la companie prietenoasă. Nachos de mai multe tipuri, coaste, dar, mai ales, hamburgeri. Ei sunt specialitatea casei. Cât despre băuturi, chiar sunt multe și diverse, ai de unde alege așa încât timpul petrecut la Modelier să fie unul ideal din toate punctele de vedere. 

7. Simbio – Renumită pentru aerul boem și liniștit, pentru explozia de verdeață, dar și pentru sentimentul de prietenie pe care-l ai de fiecare dată când ajungi aici, Simbio e o oază de frumos în mijlocul Bucureștiului. Negustori 26 a devenit, în timp, un loc foarte frecventat de iubitorii de bun gust, dar și de preparate de senzație, pentru că Simbio se poate lăuda cu o selecție apetisantă de bucate care să satisfacă toate poftele. Ciabatta cu confit de rață, sandwich-uri calde, salată cu brânză halloumi, burgeri sau clătite cu ricotta, banane și sirop de arțar, toate se regăsesc în meniul Simbio. Ca să nu mai spunem de meniurile speciale de mic-dejun, de aperitive și gustări. Au și deserturi pe cinste, și o selecție cel puțin interesantă de vinuri. Ca să tot revii în acest loc!