La MasterChef, esti mai mult un observator. Cum te-a schimbat insa emisiunea? Te-a facut mai atent la ce mananci? Te-a facut sa iti doresti sa gatesti?

Atent la ce mananc sunt dintotdeauna, insa trebuie sa recunosc ca nu de putine ori am dat fuga acasa sa reproduc cate unul din preparatele vazute la concurenti . De multe ori mi s-a intamplat sa imi reamintesc, tot datorita lor, retete vechi, negatite de o vesnicie. Ce sa zic? MasterChef mi-a stimulat creativitatea pe plan culinar si datorita emisiunii, am tot pregatit surprize in bucataria de acasa. Pe bune. Intrebati daca nu credeti!

Ce trucuri de gatit ai invatat pana acum?

Sunt tot felul de texturi de la supe-creme, carnuri, fructe de mare, combinatii de condimente pe care sincer nu as fi indraznit sa le fac, daca nu le vedeam la MasterChef, pentru ca in bucataria mea imi place sa merg la sigur.

Cat de des intri in bucatarie si prepari ceva de mancare? Ce iti place sa faci?

Sincer, petrec atat de mult timp in bucatarie, incat camera asta s-a transformat si in living si in birou. Irina si-a adus laptop-ul, cea mica isi aduce din cand in cand jucariile. Numai eu gatesc in casa si, pentru ca sunt destul de minutios, pierd mult timp cu bucataritul, asa ca fetele stau pe langa mine si asa petrecem si timp impreuna. Fac orice fel de mancare, sincer, fara modestie: de la ciorbe, la fripturi la cuptor, la mancaruri cu specific.

Care sunt mancarurile tale preferate?

Imi cam place sa mananc, ce-i drept, de aceea nu ma pot hotari la un singur preparat. Gandeste-te ca am mancat lacuste, greieri si un ou aproape de eclozare prin vacantele in care am fost, cam atat de departe merge curiozitatea mea culinara.

Ce bucatarie internationala iti place cel mai mult?

Cea indiana, mai ales ca am mancat si de la “mama” lor, cum se spune, atunci cand am fost in vacanta in India. 

Ce i-ai gati Irinei pentru o seara romantica?

Serile romantice mi se par perfecte cu un platou de branzeturi si cu un vin alb.

Care este cel mai frumos restaurant la care ati mancat in vacanta si unde?

La Sirocco, in Bangkok, Thailanda. Este cel mai inalt restaurant in aer liber din lume. Am urcat la etajul 63 unde am avut parte de o masa de sarbatori. Am fost acolo prin decembrie si s-a dovedit a fi o experienta unica. 

Pe unde mananci in Bucuresti? Ce restaurante preferi?

Taj, cand vine vorba de mancarea indiana, Beirut, Piccolo Mondo pentru cea arabeasca, Edessa63 - restaurant turcesc si Hong Kong pentru mancarea chinezeasca.

MasterChef incepe LUNI 20:30 NUMAI la Pro TV. Prinde gustul competiei!