Una din strategiile secrete ale nutritionistilor pentru a-si mentine silueta fara sa taie din portii este si cel mai bun truc pentru a slabi in mod sanatos. In engleza se numeste “crowding out” si presupune urmatorul lucru: sa mananci cat de mult vrei, insa doar alimente sanatoase. Astfel, eviti sentimentul de frustrare care apare atunci cand renunti la mancare.

Pentru inceput, schimba-ti poftele. Vestea buna este ca poti sa-ti educi gusturile. Cu cat mananci mai simplu, cu atat vei simti mai putin nevoia sa-ti “imbraci” mancarurile cu sosuri grele si calorice. Stii studiul care zice ca ai nevoie de 18 zile ca sa iti formezi un obicei nou? Mergi pe acest principiu si vei vedea ca in mai putin de o luna vei manca mult mai simplu si mai sanatos.

Mananca multe, multe legume. Cat timp iti umpli farfuria cu morcovi, broccoli sau alte legume sanatoase, chiar nu conteaza caloriile. Inlocuieste ingredientele grele, care ingrasa, cu legume proaspete si vei vedea diferente. De exemplu, fa-ti un sandvis din doua frunze de salata, in loc de paine sau inlocuieste carnea cu ciuperci.

Nu-ti umple farfuria cu alimente sanatoase fara sa renunti la cele nesanatoase. Pentru ca nu vei obtine altceva decat sa mananci in exces si sa te ingrasi mai tare.

Nu sari peste dulciuri. Bineinteles, nu vorbim de cele procesate. Ia-ti doza de dulce din fructe sau deserturi cat mai naturale, facute in casa chiar de tine.