O locatie a contrastelor, cu peste 80 de plaje deosebite, castele gotice, nisip alb si ape de cristal, cea mai mare insula a Arhipelagului Balnear are o bucatarie incredibila. Savoarea preparatelor se regaseste intr-o varietate de arome, ulei de masline, stafide, migdale, fructe de mare, diferite specii de peste si ierburi specifice, toate atent combinate pentru a fi transformate in perfectiune. Daca vrei sa iti planifici o vacanta in Mallorca, Spania prin Dertour, iata cateva dintre cele mai bune mancaruri din Marea Mediterana pe care trebuie sa le incerci.

Paella

Daca este Spania, atunci este vorba de Paella, iar un sejur in Mallora este perfect pentru a savura acest preparat traditional. Cu toate ca este faimoasa si se gaseste pretutindeni, aici Paella are un gust special. Baza pentru preparatul culinar este orezul, amestecat cu carne, fructe de mare, peste si legume. Piesa de rezistenta este sofranul, condimentul minune care ii ofera culoarea galbuie si aroma unica.

Sobrasada

Printre delicatesele locale din Mallorca, se regaseste si acest pateu cremos de porc. Sobrasada este o pasta moale, onctuoasa, maturata cel putin trei luni inainte de comercializare. Are un gust fin si caracteristic, cu note clare de boia si este excelent pe paine prajita si presarata cu miere sau in compozitia altor preparate culinare.

Tapas

Cu toate ca multi incearca sa-l copieze, Tapas-ul ramane un fel de mancare cu flavour spaniol. In Mallorca, acesta nu este un preparat in sine, ci impresioneaza prin mai multe mancaruri mici, considerate gustari sau aperitive. Acestea pot fi reci – queso manchego, masline, jambon serrano, sau calde – chftelute, tortilla espanola. Tapas se serveste cu bere, vin sau cherry, cele mai populare feluri fiind sunca locala, branzeturile, sote de rinichi in cherry, frigarui de carne, fructe de mare, fasole gatita cu bacon, ton uscat in aer liber (mojama) sau budinca neagra (morcilla).

Gazpacho

Intr-o zi calduroasa de vara, nimic nu te racoreste mai bine in Mallorca decat celebra supa rece de rosii cu legume amestecate, Gazpacho. Acest preparat este facut din rosii crude, castraveti, ardei, ceapa si otet. Se serveste cu crutoane de paine si este o adevarata delicatesa pe care in mod clar nu trebuie sa o ratezi.

Ensaimada

O vacanta memorabila pe taramurile Spaniei implica si degustarea desertului traditional din Mallorca. Ensaimada este un foietaj delicios cu crema de vanilie care va fi cu siguranta pe placul tuturor amatorilor de dulciuri.

Tortilla de patatas

Un preparat deosebit ce ofera papilelor gustative un adevarat festin este si tortilla de patatas. Omleta de cartofi spaniola este un exemplu perfect al simplitatii si rafinamentului mancarurilor spaniole. Tortilla de patatas poate fi insa adaptata tuturor gusturilor, fiind un fel de mancare destul de des intalnit.

Patatas Bravas

In bucataria spaniola predomina mancarurile condimentate, iar acest preparat nu face exceptie. Faimos in Mallorca si in intreaga Spanie, Patatas Bravas este pe cat de simplu pe atat de gustos. Sosul rosu este vedeta pentru acesta, preparatul fiind gatit din cartofi albi, taiati in forme neregulate de aproape doi centimetri si prajiti in ulei. Se servesc calzi, cu un sos rosu foarte picant sau un aioli.

Churros

Daca preferi dulciurile si esti in vacanta in Mallorca, nu sta deoparte nici de faimoasele Churros. Aceste gogoseste crocante, dulci, servite cu ciocolata calda reprezinta un adevarat deliciu. Tot pe post de desert pot consuma si Barquillos, care sunt sub forma de betigase dulci si crocante.

Callos a la Madrilena

Turistii care prefera carnea de vita au ocazia de a degusta un preparat deosebit spaniol. Tocana picanta de vita este delicioasa si include atat carne de vita cat si burta, fiind unul dintre preparatele cu aer mediteranean copiate in multe alte restaurante din diferite tari.

 

Bucataria spaniola este una dintre cele mai apreciate din intreaga lume. Gustul inconfundabil al preparatelor si savoarea speciala a acestora face orice turist sa isi doreasca sa se reintoarca aici cat mai curand. Fiecare regiune a tarii are feluri de mancare tipice si arome unice, asa ca daca iti petreci concediul in Mallorca, nu ezita sa incerci din specialitatile delicioase pe care ti le ofera aceasta zona.