Citește în cele ce urmează care dintre informațiile pe care le luai de bune sunt adevărate și care sunt doar închipuiri.

Dulciurile provoacă diabet

FALS - Consumul ocazional de dulciuri, chiar și cele rafinate, nu este cauza instalării diabetului în organism. Această afecțiune, pe cât de des întâlnită, pe atât de gravă, este un cumul de factori la care ai fost expus pentru o perioadă îndelungată de timp. Stresul, mâncatul haotic, lipsa odihnei sau dietele hipercalorice, toate pot fi de vină pentru un diagnostic deloc îmbucurător - diabetul.

Diabetul de tip zaharat de tip II este mereu asociat cu obezitatea, așadar nu dulciurile sunt de vină în totalitate pentru acumularea kilogramelor nedorite. Metabolismul tău este cel care dă semne de oboseală, așa că ai grijă întotdeauna ca stilul tău de viață să rămână unul echilibrat.

Dulciurile pot da dependență! 

ADEVĂRAT - Din nefericire, această informație este cât se poate de reală. Experimentele realizate de-a lungul timpului au demonstrat că între dependența de droguri tari și dependența de zahăr se poate pune semnul egal. Informația este cu atât mai gravă cu cât accesul la produsele care conțin zahăr ne este permis încă din copilărie, când se creează o ancoră puternică între faptele bune pe care le facem și recompensa sub formă de dulciuri pe care familia ne-o oferă. Din păcate, mulți ajung la vârsta maturității fără a conștientiza faptul că în spatele consumului de zahăr se ascunde o dependență gravă, de cele mai multe ori aflată în strânsă legătură cu o nevoie nesatisfăcută. 

Toate dulciurile procesate sunt nocive pentru organism în cantități mari, așa că ar fi cazul să găsești cât mai curând o alternativă la acestea sau o formă diferită de auto-recompensă pentru tot ceea ce faci.

Dulciurile cauzează apariția cariilor

FALS - Deși mestecarea unor bomboane dure sau mușcătura puternică asupra unui baton îți poate sparge dinții, apariția cariilor nu este nicidecum cauzată de consumul de dulciuri. Zahărul nu îți va afecta direct dinții, ci mai degrabă carbohidrații, care sunt lăsați în urmă de aproape orice aliment pe care îl consumăm, chiar și de cereale și fructe!

O igienă orală conștiincioasă te va salva de vizitele dureroase la stomatolog, așa că respectă indicațiile specialiștilor de a-ți curăța dantura cel puțin de două ori pe zi. 

Dulciurile îngrașă

ADEVĂRAT - Din nou, este vorba doar despre dulciurile care provin din comerț, nu despre cele pe care le prepari în casă, din ingrediente sănătoase. Cele de pe rafturile magazinelor, însă, nu sunt cea mai înțeleaptă alegere atunci când ții la silueta ta. Motivul este acela că zahărul procesat și aditivii prezenți în mai toate deserturile ambalate îți pot da peste cap metabolismul, deznodământul fiind unul de care mai toate femeile se tem - îngrășarea. Și nu vorbim despre îngrășarea sănătoasă, despre creșterea în masă musculară, ci despre depunerea grăsimii pe vasele de sânge și în zone ale corpului care erau, odată, trase ca prin inel.

Dacă vei înlocui toate produsele tale preferate cu unele pe care le pregătești în casă, eventual evitând folosirea zahărului în favoarea mierii de albine, talia ta va rămâne subțire, iar tu te vei simți minunat în propriul corp.

Acum, că ai aflat aceste informații, e momentul să faci o schimbare în viața ta! Protejează-ți sănătatea și rămâi mereu în formă, evitând dulciurile din comerț cât mai mult posibil.