Probabil vei vrea să le încerci, însă până atunci poți vizita magazin.kafune.ro pentru a gusta cea mai bună cafea. 

Tipuri ”ciudate” de cafea

Cafea cu sare de mare

Chelnerii din cele mai populare lanțuri de cafenele din Taiwan servesc cafeaua cu sare de mare. Acest fel de cafea a apărut în decembrie 2008 și a devenit cea mai bine vândută băutură. Mai mult decât atât, acest mod de a bea cafeaua s-a răspândit pe întreg globul, fiind unul dintre tipurile de cafea de top.

Cafea și tonic

Chiar dacă la prima vedere poate părea o combinație ciudată, combinația de cafea cu tonic a devenit extrem de populară în întreaga lume, mai ales în rândul oamenilor care simt nevoia urgentă să se înveselească. Ca mod de preparare, acesta este unul foarte simplu: tot ce trebuie să faci este să torni cafeaua espresso într-un pahar cu tonic și gheață.

Cafeaua cu brânză

Originară din Suedia, Kaffeost este o tradiție prin care cafeaua se bea cu brânză, fie separată, fie adăugată în cafea. Tradiția aceasta a fost agreată și de alte state de pe glob, dar mai ales de Franța.

Avolatte

Datorită faptului că avocado a devenit cea mai recentă obsesie alimentară, Avolatte este ”invenția” modernă de a servi un espresso cu lapte  într-o coajă de avocado. Avolatte s-a dezvoltat la Truman Cafe din Melbourne, iar ideea s-a răspândit rapid pe internet și în întreaga lume.

Tipuri de cafea de bază

În lume există câteva specii de arbore de cafea, însă doar două sunt extrem de cultivate la nivel Mondial. Arabica și Canephora sunt plantele principale care dau două tipuri de cafea: cafeaua arabica și cafeaua robusta.

Cafeaua Arabica

Cafeaua Arabica este considerate primul soi de cafea care a fost cultivat. Cafeaua Arabica este denumită și cafea de munte sau cafea arabă, și este cultivată la scară largă la nivel Mondial: aproximativ 60% din totalul producției de cafea este cafea arabică.

Cafeaua Arabica tinde să aibă un gust mai aromat, mai fructat. Este practic partea aromată a cafelei, dar este și mai acidă.

Cafeaua Robusta

Descoperită abia spre sfârșitul anilor 1800, cafeaua Robusta (Coffea canephora) este originară din Africa Centrală și de Vest, din Guineea până în Uganda. Spre deosebire de cafeaua arabică, acest soi poate crește cu succes la altitudini aflate între nivelul mării și circa 600 de metri altitudine. S-a adaptat cu succes în zone calde și cu umiditate crescută și rezistă mai bine la atacul paraziților.

Cafeaua Robusta este cea care dă crema cafelei, conține de două ori mai multă cofeină decât Arabica și este mai amăruie. Gustului cafelei Robusta este asemănător cu gustul alunelor.

 

Indiferent de tipul de cafea pe care îl preferi, cafeaua arabica și cafeaua robusta sunt tipurile de bază. De la un simplu espresso se poate rezulta o mulțime de feluri de cafea, din ce în ce mai ciudate. Important este ca gustul să te surprindă și să te definească. Pentru a gusta o cafea aromată, perfectă atât pentru diminețile grele de luni, dar și pentru cele târzii de sâmbătă, îți recomandăm magazine.kafune.ro de la lafantana.ro.