O renovare completa este un proiect destul de mare, insa inlocuirea corpurilor de iluminat este o solutie decorativa simpla si rapida care face diferenta in bucataria ta. Am selectat cateva idei ingenioase de corpuri de iluminat pentru o bucatarie practica, estetica si confortabila.

  1. Candelabru

Un candelabru impunator da o senzatie de eleganta si se potriveste foarte bine in bucatariile mari sau in cele tip open space. Designul frumos si liniile elegante vor adauga un plus de rafinament intregului decor, oferind in acelasi timp lumina necesara. Pentru o bucatarie traditionala sau rustica, candelabrele din fier forjat constituie o alegere indrazneata si amprenta unui stil nonconformist, in perfecta armonie, insa, cu decorul. Bonus: vezi aici pret candelabru si diverse modele de corpuri de iluminat.

  1. Lustra tip pendul

Acest corp simplu de iluminat va functiona perfect in orice tip de bucatarie traditionala, dar va arata foarte bine si intr-o bucatarie moderna. Poti forma un aranjament deasupra mesei din bucatarie, alaturand trei lustre tip pendul - asigura-te ca sunt distantate uniform si atarnate la aceeasi inaltime.

  1. Plafoniera

Plafoniera este o alegere populara cand vine vorba de iluminatul bucatariilor, deoarece aceasta se monteaza pe tavan, spatiul dintre corp si plafon fiind aproape inexistent. Acest tip de iluminat este benefic pentru multe bucatarii, deoarece necesita putina mentenanta si nu ocupa mult spatiu - o consideratie importanta daca tavanul este destul de lasat sau bucataria este mica. Este usor de instalat si directioneaza lumina acolo unde ai nevoie de vizibilitate buna. 

  1. Sina tavan cu spoturi

Un alt stil popular de iluminare a bucatariei este iluminatul cu spoturi pe sina, care de obicei dispune de mai multe corpuri pe care le poti regla in diferite directii. Corpul de iluminare cu bara din otel sau alama este o optiune extrem de functionala pentru bucatarie, deoarece iti permite sa luminezi zonele greu accesibile. Cele mai apreciate sunt cele care au cinci capete reglabile si a caror finisaj se armonizeaza perfect cu decorul contemporan.

  1. Aplica LED

Pentru o bucatarie mai mare, poti lua in considerare un corp de iluminat care foloseste tuburi cu LED. Aceste aplice sunt mai lungi decat corpurile standard, permitandu-le sa lumineze o zona mai mare si sa mentina intreaga bucatarie luminoasa. Designul simplu transforma bucataria intr-o incapere moderna, aerisita si practica. Aplica este foarte usor de instalat si, de asemenea, este de remarcat faptul ca aceasta lumina a tubului se aprinde instantaneu, spre deosebire de alte corpuri similare, care se aprind in cateva secunde.

  1. Becuri si fire expuse

Becurile expuse dau o nota bruta, nefinisata, si sunt ideale in bucatariile amenajate in stil industrial. Le poti instala chiar acum, de unul singur si apoi le poti aduce in actualitate oricand se schimba tendintele. 

  1. Banda LED

Punctele de interes in care trebuie montata se concentreaza direct deasupra plitei, chiuvetei si blatului de lucru, astfel incat sa se obtina un iluminat eficient si directionat pentru diverse activitati. Pozitioneaza-le cat mai aproape de marginea frontala a dulapului, altfel vei lumina doar partea din spate a blatului de lucru. O iluminare flexibila cu banda LED, montata pe partea inferioara a dulapurilor, este cea mai indicata.

  1. Faruri mari suspendate

Corpurile mari de iluminat cu suport din otel, impreuna cu aparatele de inalta calitate, dau un aer profesional bucatariei. Carcasele din metal greu ar trebui sa fie instalate de catre un electrician calificat, avand in vedere greutatea si riscul de a cadea. Daca esti in cautarea unui aspect industrial si profesional, aceste lumini sunt perfecte pentru tine.


 

Ai la dispozitie numeroase solutii de iluminat pentru o bucatarie pe gustul tau, asa ca foloseste sugestiile de mai sus drept inspiratie si iti va fi mai usor sa iei o decizie buna.