Ardei și avocado pe pâine prăjită

Ingrediente: 400 g năut din conservă, o lingură pastă miso albă, o lingură ulei de susan prăjit, o lămâie (1/2 suc, 1/2 tăiată felii pentru servire), un avocado mare, 4 felii de pâine integrală sau de secară prăjite, o lingură semințe de susan.

Mod de preparare: Pune năutul, pastă de miso, uleiul de susan, sucul de lămâie și condimentele într-un bol. Cu ajutorul ustensilei de pisare a cartofilor, zdrobește totul până obții o pastă.

Pune fructul de avocado într-un bol și pasează-l cu o furculiță, apoi amestecă-l cu compoziția obținută mai devreme. Se întinde pe pâine, se presară susan și ceapă verde feliată și se servește cu felii de lămâie care se pot stoarce deasupra.

Hummus cald cu muguri de pin, stafide și măsline

Ingrediente: 660g năut (se pastrează o lingură din lichidul din conservă), 50g tahini, 3 căței de usturoi (doi mărunțiți, unul tăiat felii), 4 linguri ulei de măsline extravirgin și încă una pentru servire, o lingură suc de lămâie, 1 1/2 lingurițe stafide, 1 1/2 lingură muguri de pin, 1/2 lingură semințe de chimen, 12 -15 măsline kalamata picante tocate mărunt, o lingură frunze de pătrunjel tocat, pâine pentru servire.

Mod de preparare: Pune năutul și tahini într-un procesor alimentar. Călește usturoiul zdrobit cu două linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu timp de 1-2 minute și pune-l în procesor. Adaugă o lingură de suc de lămâie, lichidul de la năut, 1/4 linguriță sare și puțin piper. Mixează totul până la obținerea unei paște netede.

Pune restul de ulei și cățelul de usturoi tăiat felii în tigaie și încălzește ușor la foc mic. Îndepărtează usturoiul și adaugă în tigaie stafidele, mugurii de pin și chimenul și lasă-le pe foc 5 minute, amestecând încontinuu.

Încălzește humusul în cuptorul cu microunde sau o tigaie mică, pune-l într-o farfurie și presară deasupra lui stafidele și mugurii de pin cu chimen. Se servește cu măsline, pătrunjel, ulei de măsline și pâine.

Spaghete cu sos Gazpacho

Ingrediente: 160g spaghete, 250g roșii cherry, un ardei iute tocat, 1/2 cățel de usturoi, 1/2 ceapă roșie tocată mărunt, o , tabasco, busuioc.

Mod de preparare: Gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj când dente. roșiile, ardeiul, usturoiul într-un blender mixează la omogenizare . Condimentează oțetul tabasco. După ce au fiert, se scurg se sosul. Se servesc cu busuioc .

Supă de roșii cu orez:

Ingrediente: o lingură de ulei vegetal, un cățel de usturoi zdrobit, o de ghimbir de 2 cm mărunțită , un ardei iute tocat , 2 fire de lemongrass tocate , 1/4 semințe de chimen, 1/4 coriandru măcinat, 400g roșii mărunțite, 2 linguri piure de tamarind, 3 linguri orez, coriandru tocat . Mod de preparare: Încinge uleiul vegetal într-o călește usturoiul, ghimbirul, ardeiul lămâia timp de 2 minute. condimentele gătește un . Pune roșiile, tamarinul 600 ml pe foc mic timp de 5 minute. Mizeaxa cu un blender vertical obții o compoziție . Condimentează după gust. orezul pe foc -l 10 -12 minute. coriandru servește.

Vinete teriyaki

Ingrediente: 120g orez, o vânată tăiată în bucăți groase, 1 1/2 lingură ulei vegetal, 1 morcov tăiat mărunt, 2 cepe verzi tăiate în bucăți de câte 3 cm, un cățel de usturoi zdrobit, o bucată de ghimbir de mărimea degetului mare-mărunțit, 2 lingurițe sos de soia, o lingură zahăr, 75 fasole de edamame congelată, o mână de ridichi tăiate felii subțiri, o lămâie (1/2 suc, 1/2 felii), 2 lingurițe semințe de susan prăjite.

Mod de preparare: Pune orezul într-o tigaie mică cu 240 ml de apa și un vârf de sare. Gătește un minut și pune capacul, da focul la mic și mai lasă-l încă 10 minute.

Se ia de pe foc și să lasă cu capac încă 10 minute. Pune vinetele cu o lingură de ulei într-un bol. Încălzește un wok și gătește vinețele timp de 5 minute, amestecând continuu până se rumenesc și încep să se înmoaie. Adaugă morcovul, ceapă verde, usturoiul și ghimbirul și amestecă încă 2-3 minute. Amestecă sosul de soia, zahărul și 200 ml apa, toarnă-l în wok și mai gătește alte 10-15 minute până când vinetele sunt foarte moi și sosul a scăzut. Spăla boabele de edamame congelate cu apă clocotită și apoi clătește-le cu apa rece. Se scurg și se adaugă într-un castron cu ridichile feliate, condimente și sucul de lămâie.

Pune orezul în boluri, adaugă vinetele și sosul, fasolea și ridichile, presară susan și servește cu felii de lămâie.