1. Iti dau energie maxima si de durata
Bananele contin trei zaharuri naturale - sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. Tocmai de aceea, o banana iti da un boost de energie instantaneu, care dureaza. Expertii in nutritie au remarcat ca o singura banana este suficienta cat sa sustina un efort fizic intens de 90 minute. Nici nu e de mirare ca este fructul preferat al sportivilor de performanta.

2. Lupta cu anemia
Bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina si ajuta astfel in ameliorarea acestei probleme.

3. Amelioreaza tensiunea arteriala
Acest fruct tropical este foarte bogat in potasiu, fara sa contina si multa sare. Astfel, este perfect pentru a combate tensiunea arteriala. Efectele sunt atat de puternice incat Food and Drug Administration (FDA) a permis producatorilor de banane sa promoveze oficial beneficiile asupra corpului.

4. Te scapa de constipatie
Bogate in fibre si prebiotice, bananele ajuta sa restabilirea unei activitati normale ale sistemului digestiv si te trateaza fara sa fii nevoit sa apelezi la laxative.

5. Trateaza mahmureala
Una din cele mai simple si rapide metode de a scapa de mahmureala este sa-ti faci un milkshake cu banane, indulcit cu miere. Banana iti calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, iti restabileste nivelul de zahar din sange si te pune pe picioare.

6. Calmeaza arsurile la stomac
Bananele au efect antiacid, asa ca le poti consuma ori de cate ori te doare stomacul.

7. Calmeaza piscaturile de tantari
Inainte sa folosesti o crema, incearca sa freci zona afectata cu o coaja de banana. Persoanele care au incercat aceasta metoda au marturisit ca le-a calmat iritatia.

8. Ulcer
Bananele sunt folosite ca alimente dietetice impotriva bolilor digestive, in special a ulcerului. Textura moale actioneaza ca un pansament, reduce iritatiile si neutralizeaza aciditatea din stomac. 

Sursa: worldobserveronline.com