Iata ce greseli sa eviti data viitoare cand intri in bucatarie:

Chef Florin Scripca: “Una dintre cele mai mari greseli este frica de a intreba atunci cand nu inteleg ceva. Tehnic vorbind, mai sunt si altele: pun in tigaie un aliment cand tigaia nu este incinsa, baga un preparat intr-un cuptor care nu este incalzit sau ca nu taie corect carnea”

Patrizia: “Nu folosesc ingrediente de calitate. Daca iti cumperi ingrediente proaspete, de calitate, e foarte greu sa-ti iasa mancarea proasta. Daca vorbim de romani, alte greseli ar fi sa nu mai gateasca vita atat de tare. Cei mai multi o ard. Sa nu lasi puiul crud, cum s-a intamplat la preselectii.”

Adrian Hadean: “Nu m-as duce sa generalizez, desi pot sa observ ce se intampla in tara noastra. In Romania, carnea se gateste mult prea mult. E prea fripta sau prea fiarta sau prea coapta.

Pe de alta parte, juratul MasterChef recomanda ca toata lumea sa cunoasca si sa respecte cateva notiuni de baza: “Oricine ar trebui sa poata sa fiarba sau sa friga corect un ou. Toata lumea ar trebui sa poata gati carnea la nivel de baza – o friptura de porc, sa coaca un pui. Sa friga o bucata de vita. Noi, ca natie, stam foarte prost la capitolul „gatit vita”, dar macar invatam. Toata lumea ar trebui sa poata sa faca ciorba sau supa. Nu trebuie sa fii un bucatar extraordinar, dar ar fi bine sa poti, in orice moment al vietii tale, sa gatesti pentru tine, sa nu mori de foame. Ar fi important si bine si sanatos pentru toata societatea”