Alina Sudriu, fondatoarea Grace Couture Cakes, ne-a prezentat trendurile in materie de dulciuri de lux. Ea a infiintat primul brand de „torturi haute couture” din Bucuresti, care functioneaza doar la comanda, pentru ocazii speciale precum nunti, aniversari, petreceri speciale pentru copii.

„Urmarim tendintele internationale in domeniul dulciurilor de lux, al evenimentelor speciale, dar si in moda. In plus, ne inspira clientii nostri, povestile si dorintele lor si ne bucuram sa fim parte importanta din evenimente cu adevarat speciale pentru ei”, spune ea.

Iata ce fel de torturi vor fi in trend anul acesta:

1. Torturi pentru nunta:

Wafer flowers
Un trend lansat in premiera pe piata din Romania este acela al torturilor decorate cu flori din hartie din vafa de orez, un new entry pe lista tendintelor in materie de dulciuri couture in 2015. Florile realizate manual, de catre artistii plastici din echipa Grace Couture Cakes sunt decoruri extrem de delicate, cu o textura light, diafana si foarte elegante, potrivite pentru evenimentele cu tema clasica sau romantica.

Metalic
Torturile glamour decorate in nuante metalice: auriu, argintiu, cupru. Sunt torturi spectaculoase, care adauga o nota de eleganta oricarui eveniment, indiferent de tema acestuia si de locatie. Poti alege ca doar cateva din elementele de decor (precum florile, sau dantela aplicata pe tort) sa straluceasca in nuante metalice, sau un intreg nivel al tortului sa fie imbracat in martipan auriu.

2. Torturi pentru copii
In ultimii ani,  torturile pentru copii au avut predominant acelasi stil de decor, inspirat fie din pasiunile copiilor sau personajele favorite ale celor mici. In 2015, trendul in materie de torturi pentru copii este un pic mai minimalist: decorul este mult mai simplificat, mai subtil, mai elegant.

3. Torturi pentru aniversari
In 2015 revine moda torturilor cu decor simplu, cu fructe proaspete sau flori naturale. Promovat in anii trecuti ca un tort pentru evenimente speciale, Naked Cake (tortul fara glazura), este acum reinventat ca tort pentru aniversari, pentru cei ce isi doresc ceva simplu, dar cu un efect spectaculos.