Cafea
Cafeina din cafea are o structura chimica foarte similara cu o chimicala din creierul nostru numita adenozina, care ne face somnorosi. Asa ca, atunci cand bem cafea, cafeina si adenozia se imbina ca niste piese de puzzle si incearca sa opuna rezistenta una alteia. Rezultatul? Dispare senzatia de somnolenta. Cu toate acestea, cu cat consumam mai multa cafeina, cu atat corpul nostru produce mai multa adenozia, ca sa echilibreze.

Vin
Alcoolul din vin stimuleaza “creierul primitiv” sau Hypothalamusul, responsabil de functiile simple precum foamea, temperatura corpului, frica si nevoia de sex. Asa ca, daca ti se face brusc foame, transpiri sau vrei atentie... acesta s-ar putea sa fie motivul. Bineinteles, daca este consumat in exces, corpul nostru isi va da “shut down” pentru a-l metaboliza. 

Canabis
THC din canabis este o substanta chimica ce are efect asupra tuturor neurotransmitatorilor din creier. Pe scurt, iti incetineste tot “serviciul de mesagerie” al creierului, iar asta poate sa aiba mai multe efecte. In schimb, iti lasa functionabil sistemul de motivatie al creierului (nucleul accumbens), asa ca te vei simti euforic si pozitiv. Pe de alta parte, exista riscul sa devii paranoic sau sa mananci in exces, pentru ca THC-ul incetineste abilitatea de a transmite corect informatii catre hipotalamus, parte a creierului responsabila cu senzatiile de foame si frica.

Un consumator de cafea va fi mereu hotarat si pus pe treaba.
Un consumator de alcool va pune pret pe sanatate si longevitate.
Un consumator de canabis va pune pret pe calitatea vietii si pe fericire.

Ce pofte ai in functie de ce ai consumat:
Cafeina: ceva sanatos
Alcool: pizza
Canabis: foarte multa pizza

Ce emotii ai in functie de ce ai consumat:
Cafeina: Fericire sau furie greu de oprit
Alcool: Fericire in exces care poate duce la plans
Canabis: O stare de relaxare totala

Cum esti in functie de ce ai consumat:
Cafeina: Foarte hotarat sa faci tot ce ai de facut.
Alcool: Creativ
Canabis: Vizionar

Sursa: Winefolly