Miercuri, 18 decembrie 2013, incepand cu orele 19:00, la Panoramic Ballroom, Hotel Marshal Garden 5*, Calea Dorobantilor nr. 50 B, se incununeaza cu un regal de cultura si de arta culinara, un eveniment-concept brodat pe MARIA TANASE si propus de Romana Rista, cunoscuta ca Fata Care Gateste Cu Flori.

 "Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori este o intamplare culturala in care comunicarea se face prin povestea pe care o creez, calatorie, bufet 12 bucate si vinuri nobile, muzica si teatru, traditii reinterpretate si moda.” spune Romana Rista.

SEARA DE BUCATE de MIERCURI, 18 DECEMBRIE, o are invitat special pe actrita ADRIANA TRANDAFIR, supranumita "magnifica Pasare Maiastra a teatrului romanesc", cea care o va cinsti si in aceasta seara pe “Regina cantecului popular” printr-un regal de teatru si muzica premiat in tara si peste hotare. Piesa de teatru “Pasarea maiastra, Maria Tanase” de George Sbarcea a devenit din 1987 cel mai longeviv one-woman show din istoria teatrului romanesc.

“Au trecut 26 de ani de la premiera, iar viata EI trebuie spusa o data si-odata de la cap la coada, in anul declarat MARIA TANASE, cand se implineste centenarul de la venirea ei pe acest pamant.” marturiseste Adriana Trandafir, presedintele Fundatiei Culturale Maria Tanase.

Calatoriile Mariei Tanase la New York, Paris si Istanbul sunt sursa de inspiratie pentru meniul-concept centrat pe bucate romanesti creative asociate cu vinuri nobile Alira, din terroir-ul de la Aliman.

"La Seara de Bucate Maria Tanase propun un regal de arome cosmopolite. Sarmalele, mititeii, mamaliguta si piftia vor fi redescoperite printr-o interpretare inedita a retetelor culese din carti stravechi de bucate romanesti. Desertul este conceput ca o calatorie la New York, Paris si Istanbul prin care vom savura eleganta si bunul gust din perioada interbelica." spune Romana Rista.

Invitati:

  • JEZEBEL, ALEX BURCA- claviaturi, DAN INCROSNATU - percutie
  • Artistul vizual Carmen Nistor surprinde floarea de busuioc intr-o carte postala vintage "Vedere din New York 1939", cu versuri scrise de mana din melodiile Mariei Tanase, un “souvenir” pentru fiecare participant la Seara De Bucate.
  • Alina Zara din Tara Fagarasului propune o Colectie "Tricoul Fain- Mandra Chic”- aplicatii de panze vechi si versuri din cantecele Mariei Tanase.
  • Editura Eikon din Cluj lanseaza cartea "Maria cea fara de moarte", scrisa de impresarul de o viata al artistei, Gaby Michailescu.
  • Albumul evenimentului si conceptul de design grafic sunt realizate de artistul vizual Luminita Popescu, cea care surprinde fiecare Seara de Bucate in fotografii de suflet.

Castiga si tu o invitatie dubla la Seara de Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori si premii de la Baneasa:

Premii:

  • 7 pachete de produse culinare Baneasa formate din: doua pachete de faina Baneasa, un pachet de faina Baneasa Cozonac, un pachet de faina de grau Baneasa, un pachet de Baneasa faina ecologica neagra,  un pachet de  spaghete Baneasa, un pachet de Baneasa Copiilor Craciun, doua pachete de fidea scurta cu 4 oua Baneasa,  un pachet de Baneasa cus cus, un pachet de sos paste masline si capere Baneasa si un pachet de dulceata de gutui LaGrandeFamiglia.

  • Marele premiu al concursului: o invitatie dubla la evenimentul “Seara De Bucate cu Fata Care Gateste Cu Flori” care va avea loc pe 18 decembrie 2013, in sala Ballroom Panoramic a hotelului Marshal Garden 5*, Calea Dorobantilor nr. 50B, din Bucuresti.

Cum participi:
Raspunde la intrebarea noastra de pe Facebook si ai sansa sa fii unul dintre castigatori. Regulamentul concursului il gasesti aici.

Daca nu castigi si vrei sa participi la eveniment, accesul se face pe baza de rezervari la: 0721-984.782 si 0756-833.854, email: debucate@gmail.com; Pret unic: 130 lei/persoana. (include spectacol | meniu | un pahar de vin Alira | souvenir )

Signature Menu Fata Care Gateste Cu Flori:

Am ales invelisuri si umpluturi diferite, mai putin cunoscute pentru sarmale, preluate de romani si de turci prin mostenire bizantina: sarmale batranesti cu carnati Trandafir si slana afumata in foi de varza murata,  sarmalute cu urda, lapte covasit si miez de nuca,  sarmalute in foi de vita de vie cu stafide si bulgur,  sarmale cu "miezuri de seminte de floarea-soarelui" si bors de putina, servite cu  mamaliga cosmopolita mamaliguta ciobaneasca cu smantana usoara 10%, mamaliga cosmopolita cu arome de Provence, ulei de masline cu trufa alba romaneasca, cu rosii uscate, masline turcesti, fiertura de corn flakes va fi implinita cu branza Fagaras, negrilica si patrunjel venit la noi pe filiera turceasca.

Voi reinterpreta retete vechi de mititei romanesti, culese din cartile de bucate ale vremii: mititei Lenuta cu frisca nebatuta si mititei Strassman, ultimul bucatar regal, cu tot felul de carne, epis si usturoi. Aici batalia se va da intre Mustarul de Tecuci si mustarul frantuzesc, de Dijon.
Prazul oltenesc si ceapa de Fagaras cu cuisoare se vor inrudi cu sofranul, cea mai scumpa floare si tacamuri speciale de porc ardelenesc din Poiana Marului in piftie autentic olteneasca.

Am ales o reteta veche din Oltenia, preluata din DEX: zabic, mamaliga rece prajita in osanza, rafinata cu magiun de prune de Topoloveni Bio si bomboane agricole.
Nu va lipsi emblema New York-ului, creata la sfarsitul secolului XVIII: salata Waldorf, reinterpretata cu pastrama de pui si dressing de Pufuleti 100% romanesti.
Pastorul din Alpi si ciobanul din Carpati se vor intalni pentru prima data la Seara de Bucate:Soupe de Chalet" regasita in carti vechi de bucate elvetiene si frantuzesti si o mancare numita "Foi de lapte" cu garteni (taietei de nunta), dreasa cu lapte covasit, la poalele Penteleului.  Un elvetian ar putea spune ca este supa lor, un roman ar putea zice ca e supa noastra. Asa o fi! Iata cum in epoci identice, cu ingrediente identice, oamenii au gandit la fel desi nu s-au vorbit.

Regalul de desert va fi botezat cu flori:  bezea frantuzeasca cu levantica,  spuma de gris cu lapte aromatizat cu apa si dulceata de trandafiri, tarta Fata Care Gateste Cu Flori cu vata de zahar, rodie, dulceata de coji de harbuz de Dabuleni, dulceata de coji de portocale si apa de flori de portocal, violete, prajitura Joffre, celebra specialitate de ciocolata creata de Casa Capsa la masa festiva data in cinstea Maresalului Joffre cu ocazia vizitei lui, in 1920.

CASTIGATORI:

Marele premiu: Oana Durbalau

Castigatorii celor 7 pachete de produse culinare Baneasa:

Iulian Coman
Inna Bliss
Tincuta Elena Coman
Alexandra Giuca
Adrian Marin
Lebedenco Georgiana
Marin Gabriel