1. Anghinare
Este o leguma care poate fi gatita si in cuptor si la aburi si transformata in feluri de mancare gustoase. Alege anghinare proaspete cu frunze ferme, cu o culoare verde inchis, care aproape ca scartaie atunci cand sunt frecate una de cealalta. Vezi si alte retete cu anghinare.

2. Sparanghel
Una dintre legumele noastre preferate de primavara este sparanghelul. De indata ce poate fi gasit cu usurinta la tarabele din piete si magazine, este clar ca anotimpul calduros s-a instalat asa cum trebuie in lume. Vezi si alte retete cu sparanghel.

3. Fasole verde
Fasolea verde este una din cele mai sanatoase alimente din lume. Este proaspata si plina de carotenoizi, fibre si vitamina K.

4. Rubarba
Cu gustul ei acrisor rubarba isi face, totusi, loc in multe retete dulci, dar si in sosuri si supe. Este o alegere parfumata pe care sa o incerci simpla sau in combinatii surprinzatoare cu alte fructe si legume. Vezi si alte retete cu rubarba.

5. Mazare
O consumam tot anul, sub forma congelata, insa in luna mai trebuie sa ne bucuram si de ea in forma proaspata. Boabele de mazare sunt, pe cat de mici, pe atat de hranitoare. Sunt pline de fibre si vitamine (C, A si K), iar asta le face perfecte pentru slabire. Vezi si alte retete cu mazare.

6. Hream
Nimic nu se compara cu gustul de hrean. Fie ca il pui intr-un bol cu supa, fie ca il asezi intr-un sos pentru friptura, hreanul are un efect revigorant asupra organismului. Cu gustul sau puternic si penetrant, hreanul poate fi companion in salate, sosuri, creme, supe, dressinguri. Vezi si alte retete cu hrean.

7. Broccoli
Ar trebui sa faca parte din dieta oricarei persoane preocupata de sanatate. Este una dintre cele mai laudate legume pentru ca are efecte benefice asupra organismului. Pentru ca are un continut ridicat de potasiu, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului nervos si a functionarii optime a creierului. Vezi si alte retete cu broccoli.

8. Conopida
Chiar daca nu este atat de laudata precum broccoli, conopida este un superaliment. Nutritionistii iti recomanda sa o mananci si cruda, in salate, sau gatita la abur. La fel de bine o poti gati in loc de cartofi, in tarte sau ca piure. Vezi si alte retete cu conopida.

9.  Capsuni
A venit si sezonul lor, in care le gasim proaspete si aromate. Perfecte pentru un mic dejun sanatos, pentru deserturi usoare, slabe in calorii, sau pentru salate, capsunile au un continut mai mare de vitamina C decat portocalele si te protejeaza impotriva atacului cardiac. Vezi si alte retete cu capsuni.

10. Salata verde
Are vitamina A si beta caroten, substante cu proprietati antioxidante. Vitamina A este esentiala pentru o piele frumoasa, dar si pentru o vedere buna, in timp ce beta carotenul se transforma in vitamina A in corp si dubleaza beneficiile acesteia.