Cercetatorii Universitatii Bellarmine din Louisville, Kentucky, au descoperit ca barbatii cred ca atunci cand consuma carne sunt mai “masculini”. Studiul publicat in “Men and Masculinity”, a fost facut pe 125 de barbati si 89 de femei si arata ca in general consumul de carne este asociat cu un simbol al patriarhatului, cu virilitatea si puterea.

Profesorul Hank Rothberger, unul dintre autorii studiului, spune ca “subiectii masculini au avut o atitudine favorabila consumului de carne, au gasit justificari religioase pentru consumul ei, au negat suferita animalelor si cred ca sta scris in destinul uman sa consume carne”.

Domnii chestionati au spus ca animalele “au un gust prea bun ca sa nu fie mancate”, in timp ce femeile au incercat sa gaseasca scuze pentru consumul de carne.

Totusi, in ciuda faptului ca nu au o parere prea buna despre fripturi, doamnele nu se arata prea ingaduitoare cu barbatii vegetarieni. Un studiu al Universitatii British Columbia a aratat ca barbatii vegetarieni sunt vazuti ca fiind “mai putin capabili” si mai putin “macho” in comparatie cu cei care mananca o bucata suculenta de carne.

Sursa: Daily Mail