Pretul cinei a ajuns la suma de 22.130 de euro, potrivit Mediafax. Licitatia pentru cina in compania lui Adria, considerat unul dintre cei mai talentati si plini de imaginatie chefi ai lumii, al carui restaurant elBulli a fost recent inchis circuitului public, a inceput de la suma de 4.000 de euro. Pentru cina alaturi de celebrul bucatar au licitat patru persoane, iar suma anuntata de casa de licitatii nu cuprinde si comisionul acesteia, care este de 20%.

Castigatorul licitatiei va putea invita alti trei prieteni pentru a lua masa alaturi de Adria si de fratele acestuia la un celebru restaurant din Barcelona si va putea face o vizita la celebrul restaurant elBulli, in Catalonia. Restaurantul, detinator a trei stele Michelin si de care Adria s-a ingrijit timp de 27 de ani, s-a inchis pentru publicul larg pe 30 iulie 2011, urmand ca in 2014 sa fie redeschis ca scoala de gastronomie.

Urmatoarea masa alaturi de cheful devenit celebru ca maestru al bucatariei moleculare va fi scoasa la licitatie pe 26 aprilie, la New York. "Toata lumea stie ca este o sansa unica de a petrece timpul alaturi de marele chef Ferran Adria, acasa la el, in Barcelona", a spus Serena Sutcliffe, reprezentanta departamentului de vinuri al casei de licitatii Sotheby's.

Sumele rezultate din cele doua licitatii vor fi directionate catre Fundatia elBulli, un proiect initiat de Adria si partenerul de afaceri al acestuia, Juli Soler. Acestia vor transforma restaurantul intr-un centru experimental in care se va pune accentul pe inovatie si creativitate in domeniul culinar.