Sunt deja peste 2.000 si sunt urmariti cu sufletul la gura de sute de mii de romani. Drept urmare, cei mai cunoscuti in lumea bucatarilor amatori au fost invitati de Principesa Margareta sa imparta bucurie si sa gateasca pentru varstnici.

Asa arata bucataria Jamilei! O bucatarie in care gasim de la oale si polonice pana la lumini si microfoane. Aici se intampla tot - de la cine romantice in doi pana la filmari de retete. Tot ce gateste Jamila e postat apoi pe internet.

Jamila: “Sotul meu a venit cu ideea de video si a zis ca ar fi ok sa aratam pe video cum se face o reteta si mi se pare o idee foarte proasta ca eu sunt super-timida… nici nu am vrut sa vorbesc la inceput. Nu vorbeam, puneam subtitrare.”

Jamila are peste 140.000 de abonati, vreo 42 de milioane de vizionari si un venit decent. Si asta pentru ca, la fel ca cei mai multi dintre bloggerii culinari, abordeaza retete simple, dar foarte cautate. De exemplu, o salata marocana are doua milioane de vizualizari. Urmeaza apoi alte retete de cozonaci, sarmale, ciorbe sau prajituri.

Ca ea sunt mii de romani pasionati de gatit care au inceput usor, cu fotografii facute felurilor de mancare. Pentru ca au fost incurajati, unii au canale pe Youtube.

Laura Antonov, Radu Dumitrescu si Laura Laurentiu se numara printre ei. Marti au participat la un eveniment caritabil organizat de Fundatia Principesa Margareta. 50 de pachete cu musaca de cartofi, gogosari umpluti cu linte si conopida sau mere coapte umplute cu gem au iesit din mainile lor.

Laura Laurentiu vorbeste despre cele mai urmarite retete de pe canalul ei de pe Youtube: "Multe retete traditionale, multe retete de sezon si multe dulciuri. Lucruri care le aduc aminte de copilaria lor."

Radu Dumitrescu: "Nu mai vor portii mari in restaurante, inteleg ca se poate manca decent si daca ai putin in farfurie. Ideea generala este ca da, romanii incep sa se schimbe in zona culinara."

In ultimii ani, in Romania, numarul romanilor numarul bucatarilor din mediul online a crescut considerabil. O parte dintre ei au trecut deja la profesionisti.

Sursa: Stirileprotv.ro