1. Probleme gastrointestinale
Simptome precum balonare, diaree si constipatie, indiferent de ce mananci, sunt semne ca organismul tau nu tolereaza glutenul.

2. Absorbtia grea a vitaminelor
Daca o persoana este intoleranta sau doar sensibila la gluten, stomacul nu absoarbe elementele esentiale din mancare. De regula, lipsa de fier este un indicator al acestei probleme.

3. Eruptii pe piele
Keratosis pilaris si dermatita herpetiforma sunt doua probleme de piele care apar in urma expunerii la gluten. Ambele provoaca niste eruptii cutanate foarte neplacute pe brate, fata, posterior, coatele si linia parului.   

4. Migrene
Durerile de cap sunt simptome pentru foarte multe probleme medicale. Insa atunci cand sunt combinate cu diaree, lipsa de fier si iritatii ale pielii, e clar ca sunt un semn al intolerantei la gluten. De obicei, apar la o ora-doua dupa ce ai consumat produse cu gluten.

5. Dureri articulare
Intoleranta la gluten provoaca inflamatii in corp. Durerile articulare, de multe ori diagnosticate ca artrita reumatoida, sunt de fapt un simptom frecvent al acestei probleme.

6. Intoleranta la lactoza
Daca ai probleme digestive de la lactoza, ai toate sansele sa suferi si de intoleranta la gluten.

7. Oboseala cronica
Ca si in cazul migrenelor, oboseala poate fi semn pentru mai multe afectiuni. Insa, din nou, daca este combinata cu probleme gastrointestinale, nu o ignora.

Citeste si: 7 ingrediente esentiale pentru intoleranta la gluten