Suntem obisnuiti in mare parte cu muraturile facute din legume si gemuri sau dulceturi facute din fructe. Bucatariile lumii ne-au invatat, insa, ca orice ingredient poate capata un gust si aspect nou daca avem curajul sa il folosim si altfel decat in mod obisnuit.

Fructele de sezon sunt una din provocari. Pot fi transformate in gemuri, compoturi, dulceturi, dar si in muraturi. Fierte la foc mic, cu mirodenii si otet, fructele de toamna pot capata gusturi neobisnuite si placute, care completeaza perfect alte feluri de mancare. Strugurii, perele, prunele si alte bunatati dulci pe care le gasesti acum din plin pot fi puse la pastrare sub forma unor muraturi.

Fructele murate isi pastreaza textura si gustul bun si pot fi servite la aperitiv langa un platou cu branzeturi, intr-un sandvis in care obisnuiai sa pui muraturi clasice, langa fripturi, in salate sau langa un desert cu inghetata.

Avem pentru tine 3 retete delicioase pe care te invitam sa le incerci.