Un pahar de apa

Ideal este sa-ti incepi fiecare zi cu un pahar de apa. Acesta iti trezeste metabolismul si ajuta la eliminarea toxinelor ramase in corp in urma digestiei.

Cereale integrale

Acestea iti reglareaza metabolismul si iti pune la treaba digestia, asa ca te vei bucura de o burtica fara probleme de balonare. Studiile au confirmat si faptul ca persoanele care mananca cereale integrale la micul dejun isi reduc seminificativ stratul de grasime abdominala. Explicatia ar fi continutul mare de magneziu pe care il au cerealele integrale, mineral care are rol in trasformarea grasimilor in energie.

Musli

Amestecul delicios de cereale, seminte, nuci si fructe este excelent pentru prima masa a zilei. Muesli reprezinta o sursa bogata de fibre si energie, iar pe termen lung si abdomenul tau va fi recunoscator. 

Fulgii de ovaz

Sunt plini de fibre dietetice, care te ajuta sa-ti mentii greutatea sub control, iti regleaza metabolismul si iti confera satietate mult timp. Pentru un plus de beneficii, ii poti combina cu fructe – banane, afine, zmeura, mere, pere, kiwi. Sa mai punem la calcul ca dureaza 5 minute sa-i prepari?

Seminte de chia

Au fost supranumite “alimentul mileniului 3” si nu degeaba. Acestea sunt bogate in antioxidanti, fibre, minerale, vitamine, proteine, calciu, magneziu, Omega 3, seleniu si fier. Le poti adauga in cereale, in smoothie, in iaurt sau iti poti face budinca de chia.