Daca ai ramas cu branza, cascaval, mozzarella, cheddar sau alt sortiment dintr-un pachet/cutie incepute, nu o arunca. Iata la ce poti sa o folosesti:

Paste cu branzeturi la cuptor

Sunt cea mai avantajoasa combinatie si unul dintre cele mai bune feluri de mancare pentru o familie numeroasa. Practic iti trebuie paste, cateva legume, ce a mai ramas de la o friptura si branzeturile pe care le ai la indemana, pe care sa le adaugi in sosul alb ce il torni peste paste. Avem toate sfaturile si mai multe idei de mac&cheese asa cum le numesc americanii AICI.

Fondue

Una dintre cele mai bune metode de a aduna la un loc toate branzeturile ramase prin figider este un fondue. Rasfatul elvetienilor se poate pregati rapid, cu conditia sa ai si un vas special. Daca te incumeti, avem reteta potrivita pentru tine cu care sa te rasfeti intr-o seara friguroasa.

Bruschete

Nimeni nu va stii ca bucatelele de Brie sau Camembert pe care le-ai folosit pe bruschete sunt, de fapt, ceea ce a ramas dintr-o cutie plina. Este suficient sa prajesti niste paine pe grill, sa adaugi rosii zemoase sau alte ingrediente si vei avea o gustare nou nouta care arata apetisant.

Sandvisuri calde

Nicio alta reteta nu e mai rapida decat aceasta. Unul dintre preferatele noastre presupune sa asezi intre doua felii de paine integrala felii de cheddar, rosii si avocado si sa le incalzesti impreuna pe grill.

Quesadillas

Cu cheddarul sau cascavalul ramas poti face cele mai gustoase gsutari mexicane.

Quiche