Are un gust mai putin intepator decat usturoiul cules la maturitate si uscat in capatani legate in funii. Proprietatile benefice sunt, insa, aceleasi. Este un bun stimulent pentru sistemul imunitar pentru ca are acelasi continut de alicina, substanta responsabila de mirosul si gustul intepator, dar in acelasi timp un antibiotic natural, care ajuta organismul sa lupte cu infectiile.

Usturoiul verde ajuta si in mentinera nivelului optim de fier in organism, asa ca te poate proteja impotriva anemiilor. Este un bun tonic cardiac pentru ca regleaza circulatia sangvina, colesterolul si tensiunea arteriala.

Treci peste ideea ca usturoiul verde iti va lasa un gust urat in gura. Il poti combate cu niste frunze de patrunjel verde mestecate dupa masa. Integreaza-l in mesele tale zilnice: pune-l in marinade, in dressinguri pentru salata, soteaza-l in loc de usturoiul clasic, foloseste-l cu niste lamaie pentru a umple un pui intreg pe care sa il rumenesti apoi la cuptor. Foloseste-l ca topping pentru pizza sau incearca una din retetele noastre.