Pana sa ajunga in bucataria ta, fructele si legumele intra in contact cu solul, animale, fermieri si multe alte maini care le impacheteaza, le transporta. Fiecare dintre ele pot sa le contamineze cu bacterii si germeni.

Ca regula generala, toate fructele si legumele se spala sub jet de apa rece, fara sapun sau alti detergenti. Pentru unele din ele, poti incerca si o solutie naturala care sa le indeparteze ceara cu care sunt stropite – mai ales in cazul merelor.

Apoi, dupa ce sunt spalate, acestea trebuie sterse cu un prosop de hartie. Abia apoi le poti taia, le poti curata de coaja si savura. Exista insa unele fructe si legume care se curata mai greu si pentru care trebuie sa depui mai mult efort.

Broccoli si conopida
Pot ascunde multi germeni, asa ca este important sa le speli corect. Cum faci asta? Lasa-le sa stea 2 minute intr-un bol cu apa rece, apoi clateste-le sub un jet de apa rece.

Merele
Le speli bine coaja, dar nu uita si de zona din jurul coditei. Spala-le bine in ambele parti, deoarece pot ascunde bacterii si mizerie.

Ardeii iuti
Ar trebui sa porti manusi cand ii speli. Ardeii iuti contin uleiuri care iti pot arde pielea si iti pot irita ochii.

Ciupercile
In ciuda a ceea ce stiai pana acum, nu ai nevoie de apa ca sa cureti ciupercile. E suficienta o perie cu care sa indepartezi mizeria. Pentru siguranta ta insa, poti sa le treci repede pe sub jetul de apa rece, apoi sa le usuci cu un prosop de bucatarie, astfel incat sa nu absoarba apa.

Verdeturi proaspete
Cea mai buna modalitate de a le spala este sa le pui intr-un bol cu apa rece si sa le invarti usor, ca sa nu le rupi. Apoi, nu mai ramane decat sa le pui pe un servet de bucatarie ca sa le usuci.