Nu este foarte greu, dar trebuie sa respecti anumiti pasi. Nu este bine sa le arunci pur si simplu in congelatordaca vrei sa te bucuri de niste fructe proaspete si intregi la iarna.

Pasul 1: spala-le si curata-le ca si cum le-ai manca imediat. Curata merele si perele de coaja si de miez, scoate samburii din prune sau piersici si taie-le in bucati mai mici. Fructele mici pot fi lasate intregi.

Pasul 2: Pune toate fructele pe o tava, intr-un singur strat, fara sa le inghesui sau sa le suprapui. Pune tava in congelator si lasa-le cateva ore.


Pasul 3: Pune fructele in pungute mici din plastic, care se inchid ermetic, pe categorii si in portii mici. Astfel, le vei avea la indemana si vei putea sa decongelezi doar cantitatea dorita. Tip: incearca sa scoti tot aerul din punctul inainte sa le inchisi si sa le bagi la congelator.

Sursa: The Kitchn